Friday, 29 March, 2024

Νεκρός ο ιδιοκτήτης της Λέστερ, οι δύο πιλότοι, καθώς και άλλα δύο άτομα από τη συντριβή του ελικοπτέρου

Ο ιδιοκτήτης της Λέστερ Βιχάι Σριβανταναπράμπα και άλλοι τέσσερις επιβαίνοντες του μοιραίου ελικοπτέρου που συνετρίβη το βράδυ του Σαββάτου έξω από το King Power Stadium, είναι νεκροί.
Αρχικά, τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι στο ελικόπτερο επέβαινε και η κόρη του Ταϊλανδού αφεντικού των «Αλεπούδων», ωστόσο στη συνέχεια πηγές της Λέστερ Σίτι ισχυρίστηκαν ότι η κόρη του δεν ήταν ανάμεσα στους επιβαίνοντες.
Η αστυνομία του Λέστερσαϊρ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να υπάρξει νέα ενημέρωση για την συντριβή.
«Κατανοούμε ότι πολλοί περιμένουν μία νέα ενημέρωση για τη συντριβή του ελικοπτέρου στο King Power Stadium χθες τη νύχτα. Εργαζόμαστε με έναν αριθμό υπηρεσιών για να ενημερώσουμε εκ νέου το κοινό και τον Τύπο. Ευχαριστούμε για την υπομονή σας και τα μηνύματα υποστήριξης», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Με τα σενάρια για το αφεντικό της Λέστερ να φουντώνουν και τον κόσμο να μη γνωρίζει τι ακριβώς έχει συμβεί, οι διοικούντες τη Λέστερ έφτασαν στο King Power Stadium στις 11:30 το πρωί, ενώ αναμένεται επίσημη τοποθέτηση για τα γεγονότα που έχουν συγκλονίσει το αγγλικό -και όχι μόνο- κοινό.
Σημειώνεται ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη ότι ο Ταϊλανδός ιδιοκτήτης της Λέστερ είναι νεκρός, αλλά οι οπαδοί της ομάδας έχουν ήδη αρχίσει να τον θρηνούν, πηγαίνοντας έξω από το γήπεδο για να αφήσουν λουλούδια και αντικείμενα στη μνήμη του.
Εμφανώς σοκαρισμένος από τις εικόνες που αντίκρισε μίλησε στο σταθμό Radio 5 Live αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας στο Λέστερ.
Ο Λι Μπρούκερ βρισκόταν μπροστά στο σημείο όπου συνετρίβη το μοιραίο ελικόπτερο του προέδρου των «αλεπούδων» και έκανε λόγο για συγκλονιστική προσπάθεια αστυνομικών τα πρώτα λεπτά του τραγικού περιστατικού.
«Υπήρχε ένα περιπολικό με δύο αστυνομικούς. Ο ένας από αυτούς έψαχνε για κάτι μέσα στο αυτοκίνητο, πιθανότατα για να σβήσει τη φωτιά.
Ο άλλος έτρεξε προς το ελικόπτερο και προσπάθησε να σπάσει το παράθυρό του με… δεν ξέρω τι είχε στο χέρι του, κάτι μεταλλικό ή οτιδήποτε. Δεν μπορούσα να δω, ήταν πολύ σκοτεινά.
Ο ένας προσπαθούσε να σπάσει το παράθυρο και να μπει στο ελικόπτερο και ο άλλος ήταν μέσα στο αυτοκίνητο ψάχνοντας για κάτι.
Και λίγα λεπτά μετά είδα τον αστυνομικό να κρατάει ένα πυροσβεστήρα και να προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά. Δεν ξέρω, ήμουν πολύ τρομαγμένος.
Κράτησε για 5-10 δευτερόλεπτα και μετά έγινε η έκρηξη. Ακόμα και οι αστυνομικοί και όλοι οι άνθρωποι, τρεις ή τέσσερις, που προσπαθούσαν να βοηθήσουν, απλά τραβήχτηκαν προς το πίσω, γιατί η φωτιά άρχισε να μεγαλώνει», ανέφερε χαρακτηριστικά.
πρώτο θέμα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου