Thursday, 18 April, 2024

Νεπάλ: Η συγκυβερνήτης που σκοτώθηκε, είχε χάσει τον πιλότο σύζυγό της επίσης σε αεροπορικό

Ήταν πριν από 16 χρόνια που η συγκυβερνήτης της μοιραίας πτήσης που συνετρίβη στο Νεπάλ, Anju Khatiwada, έχασε τον σύζυγό της σε αεροπορικό δυστύχημα.

Και εκείνος πιλότος για τη Yeti Airlines.

Η Anju Khatiwada ήταν συγκυβερνήτης της μοιραίας πτήσης στο Νεπάλ που έπεσε σε φαράγγι κοντά στην τουριστική πόλη Pokhara, σκοτώνοντας όλους τους επιβαίνοντες.

Αποτελεί μια από τις χειρότερες αεροπορικές τραγωδίες που έχουν σημειωθεί στη χώρα τα τελευταία 30 χρόνια.

Ο σύζυγός της Dipak Pokhrel, σύμφωνα με το BBC, ήταν επίσης συγκυβερνήτης μιας πτήσης της Yeti Airlines όταν έχασε τη ζωή του. Ο θάνατός του ήταν αυτός που ώθησε την Anju να ακολουθήσει μια σταδιοδρομία στην αεροπορία. Συντετριμμένη από την απώλεια του συζύγου της, έμεινε μόνη να μεγαλώνει το παιδί τους. Η θλίψη έγινε η κινητήριος δύναμή της. «Ήταν μια αποφασιστική γυναίκα. Ήθελε να εκπληρώσει τα όνειρα τα δικά της και του συζύγου της», υπογράμμισε μέλος της οικογένειας Santosh Sharma.

O Dipak Pokhrel βρισκόταν στο πιλοτήριο του αεροπλάνου που μετέφερε ρύζι και τρόφιμα στη δυτική πόλη Jumla όταν κατέπεσε και τυλίχθηκε στις φλόγες τον Ιούνιο του 2006. Είχαν πεθάνει και οι εννέα επιβαίνοντες. Μετά από τέσσερα χρόνια, η Anju Khatiwada άρχισε τη δική της πορεία για να γίνει πιλότος. Ξεπέρασε τα όποια εμπόδια για να εκπαιδευτεί στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Μόλις απέκτησε τα απαιτούμενα προσόντα, εντάχθηκε στο δυναμικό της Yeti Airlines. Ήταν μία από τις έξι γυναίκες που απασχολούσε η αεροπορική εταιρεία ως πιλότους. Είχε στο ενεργητικό της 6.400 ώρες στον αέρα. «Ήταν πιλότος της αεροπορικής εταιρείας και έκανε μόνη της πτήσεις. Ήταν μια γενναία γυναίκα» δήλωσε ο Sudarshan Bartaula από τη Yeti Airlines. Αργότερα ξαναπαντρεύτηκε και απέκτησε ένα ακόμα παιδί. Συνέχιζε παράλληλα να χτίζει την καριέρα της. Λάτρευε τη δουλειά της και ήταν ευχάριστη παρέα, όπως αποκαλύπτουν οικεία της πρόσωπα.

Μοιάζει με τραγικό παιχνίδι της μοίρας. Τόσο η ίδια, όσο και ο πρώτος σύζυγος, που την ενέπνευσε να γίνει πιλότος, πέθαναν με τον ίδιο τραγικό τρόπο. Εργάζονταν και οι δύο για τη Yeti Airlines. Στο σημείο της συντριβής, τμήματα του αεροπλάνου που επέβαινε η Anju βρίσκονταν διάσπαρτα στις όχθες του ποταμού Seti. Σκορπισμένα σαν κομμάτια από σπασμένο παιχνίδι.

Η τραγωδία αναζωπύρωσε τη συζήτηση για την ασφάλεια των αεροπορικών εταιρειών στο Νεπάλ, όπου εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορικά δυστυχήματα τις τελευταίες δεκαετίες. Οι επίσημες αρχές του Νεπάλ άρχισαν να επιστρέφουν στις οικογένειες τις σορούς των θυμάτων της μοιραίας πτήσης. Έστειλαν τον καταγραφέα δεδομένων πτήσης του αεροσκάφους στη Γαλλία για ανάλυση, σε μια προσπάθεια να προσδιορίσουν τι ακριβώς προκάλεσε την πολύνεκρη

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου