Tuesday, 23 April, 2024

Νιαγάρας: Μητέρα πήδηξε μαζί με τον 5χρονο γιο της. Ο μικρός διασώθηκε

Οι αρχές είπαν ότι δεν κατάφεραν να σώσουν τη μητέρα αφού πήδηξε στο φαράγγι του Νιαγάρα με τον 5χρονο γιο της την Τρίτη.

Ένα 5χρονο αγόρι διασώθηκε και η μητέρα του πέθανε αφού οι δυο τους πήδηξαν 90 πόδια στο φαράγγι του Νιαγάρα στο κρατικό πάρκο Niagara Falls την Τρίτη, δήλωσαν αξιωματούχοι.

*The mother and child fell 90 feet and landed on ice that had formed near the bottom of the gorge, Rola said. Niagara Falls firefighters had to daringly walk across the ice to reach the two.

Μια εκπρόσωπος των πάρκων της Περιφέρειας του Νιαγάρα αναγνώρισε τη μητέρα ως την Angela P. Berti, ανέφερε το Buffalo News.

Τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης πραγματοποίησαν διάσωση για την Μπέρτι και τον γιο της, αλλά δεν κατάφεραν να τη σώσουν. Η σορός της μεταφέρθηκε με ελικόπτερο από τον πυθμένα του φαραγγιού στο ιατροδικαστήριο. “Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά δεν πιστεύουμε ότι πρόκειται για ατύχημα”, είπε ο αρχηγός της αστυνομίας του State Parks Chris Rola σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη το απόγευμα.

Η Ρόλα είπε ότι η γυναίκα και το παιδί βρίσκονταν στο πάρκο με τον σύζυγο της γυναίκας πριν από την πτώση, αλλά οι αρχές εξακολουθούν να ερευνούν τι μπορεί να προκάλεσε το περιστατικό. Ο σύζυγος και άλλοι μάρτυρες ανακρίνονται από την αστυνομία, είπε.

Το 5χρονο αγόρι τραυματίστηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο του Μπάφαλο. Η μητέρα και το παιδί έπεσαν 90 πόδια και προσγειώθηκαν στον πάγο που είχε σχηματιστεί κοντά στον πυθμένα του φαραγγιού, είπε ο Rola. Οι πυροσβέστες των καταρρακτών του Νιαγάρα έπρεπε να περάσουν με τόλμη στον πάγο για να φτάσουν στους δύο.

«Αν και σήμερα ο καιρός είναι αίθριος, είναι πολύ παγωμένα εκεί κάτω. Είναι πραγματικά σκληρό έδαφος από το οποίο ο άντρας και τα κορίτσια μας μπόρεσαν να περάσουν και να φτάσουν σε αυτά και να παράσχουν αυτή τη σωτήρια φροντίδα και να κάνουν ό,τι μπορούσαν… Θα καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για αυτό το παιδί που ήταν ακόμα ζωντανό όταν το βγάλαμε», πρόσθεσε. Το παιδί, που τραυματίστηκε στο κεφάλι, μεταφέρθηκε σε φορείο και το ανέβασαν με ελικόπτερο έκτακτης ανάγκης λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι.

Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων Oishei στο Μπάφαλο, σύμφωνα με το WGRZ . Η κατάστασή του είναι κρίσιμη.

Η περιοχή γύρω από το Σπήλαιο των Ανέμων -ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο κοντά στους καταρράκτες του Νιαγάρα -αποκλείστηκε από την αστυνομία κατά τη διάρκεια της διάσωσης. «Οι Καταρράκτες του Νιαγάρα είναι ένα δύσκολο μέρος για να πραγματοποιηθούν διασώσεις», είπε ο Ρόλα.

nypost

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου