Friday, 19 April, 2024

Νιου Τζέρσεϊ: Μητέρα ζητά απαντήσεις για τον αιφνίδιο θάνατο του 12χρονου γιου της

Η μαμά απαιτεί απάντηση μετά τον θάνατο του γιου κατά τη διάρκεια της προπόνησης ποδοσφαίρου

Ένα 12χρονο αγόρι πέθανε αφού κατέρρευσε κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης ποδοσφαίρου χωρίς επαφή στο Νιου Τζέρσεϊ.

Ο Elijah Jordan Brown-Garcia δεν ανταποκρίθηκε στις 10 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια μιας άσκησης στο KIPP Rise Academy στο Newark, ανέφερε το News 12 New Jersey. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η μητέρα του, Ρέιβεν Μπράουν, είπε ότι ενημερώθηκε για πρώτη φορά ότι ο γιος της είχε καταρρεύσει από τον μικρότερο γιο της, ο οποίος ήταν επίσης στην προπόνηση. Της είπε ότι οι υπάλληλοι του σχολείου έριξαν νερό στο πρόσωπο του Elijah σε μια προσπάθεια να ανακτήσει τις αισθήσεις του, αλλά δεν έκαναν CPR.

Εξιστορώντας τη συνομιλία με τον επιζώντα γιο της, η κα Μπράουν είπε στο News 12: «[Ρώτησα] «Τι κάνουν; Τι κάνει κανείς»; Και είπε: «Του ρίχνουν νερό και τον τρίβουν»… «Ήταν τόσο χαρούμενος που ήταν εκεί. Δεν ήξερε ότι θα ήταν η τελευταία του μέρα», είπε η κα Μπράουν για τον Elijah, που ήταν μαθητής της έκτης τάξης και έπαιξε για το Essex County Predators League.

«Οι καρδιές μας είναι συντετριμμένες και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του Elijah E2 Brown», ανέφερε η ομάδα σε μια δήλωση στο Instagram: “Σε αγαπάμε.”

Η κα Μπράουν είπε ότι ο γιος της δεν χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια της άσκησης και ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας.

Τώρα απαιτεί να μάθει γιατί δεν έγινε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση στον Ηλία.

Το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο χρειάστηκε 30-40 λεπτά για να φτάσει στο σχολείο, ανέφερε επίσης το CBS. Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει γνωστά, σύμφωνα με το News12.

Μάλιστα το independent προσπαθεί να… στρεβλώσει τις συνθήκες ή τα αίτια θανάτου του ανήλικου, γράφοντας πως τα «σενάρια συνωμοσίας ότι οι πολλοί πρόσφατοι αιφνίδιοι θάνατοι δεν προέρχονται από τον εμβολιασμό»! Πώς είναι σίγουροι δεν μας έχουν πει! Δηλώνουν επίσης ότι έρευνα της Mayo Clinic και του Sudden Cardiac Arrest Association, καταδεικνύουν πως ο αιφνίδιος καρδιακός θάνατος είναι η κύρια αιτία θανάτου μεταξύ των αθλητών γυμνασίου εδώ και χρόνια -αλλά δεν έχουν αυξηθεί μετά την Covid!

Μάλλον τα αντίθετα στοιχεία υπάρχουν τα τελευταία δύο χρόνια και σε αυτό δυστυχώς δεν πρόκειται να μας απαντήσει κανείς! Δείτε μόνο σε αρχική σελίδα αναζήτησης στη google πόσοι θάνατοι επήλθαν το τελευταίο διάστημα, που δεν έχουν γίνει γνωστοί… αλλά ανά χώρα είναι αυξημένοι… παγκόσμιο το φαινόμενο με τεράστιες διαστάσεις και κανείς δεν μιλάει… σε όποια χώρα και να κάνεις αναζήτηση, αυτό θα διαπιστώσεις! Πότε κατέρρεαν καθημερινά παιδιά ή νέοι; Ένας στο τόσο, όχι ασταμάτητα…

Ορισμένες πολιτείες απαιτούν από τα σχολεία να διαθέτουν αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές (AED) για να ανταποκρίνονται σε αυτά τα συμβάντα. Στο Νιου Τζέρσεϊ, ο νόμος της Τζάνετ απαιτεί από κάθε σχολείο να έχει διαθέσιμο έναν απινιδωτή σε μια ξεκλείδωτη τοποθεσία στη σχολική ιδιοκτησία.

Ο νόμος απαιτεί επίσης τουλάχιστον πέντε προπονητές ή προσωπικό να έχουν εκπαίδευση CPR.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου