Thursday, 28 March, 2024

Ντοκιμαντέρ εμπλέκει τον εγγονό του Φρόιντ στην εξαφάνιση της Μαντλίν

Αναπάντεχη τροπή παίρνει η υπόθεση της εξαφάνισης της Μαντλίν Μακ Καν, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν πριν από εννέα χρόνια από την Πορτογαλία, όπου παραθέριζε με τους γονείς της. Στην υπόθεση της εξαφάνισης φέρεται να εμπλέκεται βουλευτής που είχε κατηγορηθεί για παιδοφιλία, γεγονός που σήμανε συναγερμό στις αρχές που διερευνούν την υπόθεση της Μαντλίν

Σύμφωνα με τον Independent, που επικαλείται ντοκιμαντέρ του ITV που θα προβληθεί την Τετάρτη, πρόκειται για τον Σερ Κλέμεντ Φρόιντ, βρετανό δημοσιογράφο, συγγραφέα, βουλευτή των Φιλελευθέρων και εγγονό του Σίγκμουντ Φρόιντ. Ο Φρόιντ, είχε σπίτι στην περιοχή Πράια ντα Λουζ, από όπου εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν το 2007. Γνώρισε τους γονείς της Τζέρι και Κέιτ ΜακΚάν λίγες εβδομάδες μετά την εξαφάνιση της κόρης τους και τους είχε φιλοξενήσει στο σπίτι του, τουλάχιστον δύο φορές.

Οι αρχές συλλέγουν στοιχεία για τον Φρόιντ και θα εξετάσουν αν σχετίζονται με την εξαφάνιση της Μαντλίν, αν και η οικογένεια του βουλευτή υποστηρίζει ότι εκείνος δεν βρισκόταν στην Πορτογαλία τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, ο Φρόιντ είχε κατηγορηθεί για την κακοποίηση δύο κοριτσιών το χρονικό διάστημα 1940-1970 και μάλιστα στο ντοκιμαντέρ έχουν καταγραφεί οι μαρτυρίες γυναικών που είχαν κακοποιηθεί όταν ήταν παιδιά από τον Φρόιντ.

Η μία έκανε γνωστό πως γνώρισε τον Φρόιντ όταν ήταν 10 ετών και την κακοποιούσε για πολλά χρόνια, ενώ και η δεύτερη υποστήριξε πως ο βουλευτής την κακοποιούσε, όσο ήταν παιδί και την βίασε όταν εκείνη έγινε 18 ετών.

Ο Φρόιντ πέθανε το 2009 και η χήρα του, Τζιλ, 89 ετών σήμερα, δήλωσε σοκαρισμένη από τις αποκαλύψεις κι εξέφρασε τη βαθειά λύπη της για όσα συνέβησαν στα δύο κορίτσια.

Ο Φρόιντ εξελέγη βουλευτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών το 1973 και παρέμεινε στο κοινοβούλιο για περίπου 14 χρόνια, παρότι αρχικά δυσκολεύτηκε να γίνει αποδεκτός από τον «κλειστό» χώρο της πολιτικής.

Ντοκιμαντέρ εμπλέκει τον εγγονό του Φρόιντ στην εξαφάνιση της Μαντλίν

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου