Friday, 29 March, 2024

Ντουμπάι: Μυστήριο με δύο φεγγάρια που ανέτειλαν πάνω από την έρημο

Ντουμπάι: Μυστήριο με δύο φεγγάρια που ανέτειλαν πάνω από την έρημο
Τα δυο φεγγάρια που έκαναν την εμφάνισή τους πάνω από την έρημο Αλ Κούντρα του Ντουμπάι, προκάλεσαν αμέτρητες αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα των Εμιράτων.
Το μυστήριο των εικόνων που έγιναν viral έχει πλέον λυθεί και, ως είθισται, δεν ήταν τελικά και τόσο… μυστήριο όσο φαινόταν αρχικά.

Τα δύο φεγγάρια του Αρη δεν ήταν παρά ένα μέρος μιας καμπάνιας του Γραφείου Τύπου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, για να γιορτάσουν την άφιξη του Hope Probe στον Aρη.

Eτσι, ο Φόβος και ο Δήμος, οι δυο δορυφόροι που περιστρέφονται γύρω από τον μακρινό πλανήτη, προβλήθηκαν στον νυχτερινό ουρανό με μια νέα τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα.

Για την προβολή των «φεγγαριών χρησιμοποιήθηκαν γερανοί ύψους 100 μέτρων και μια προηγμένη οθόνη 40 μέτρων που τα έκανε να μοιάζουν ρεαλιστικά –ενώ τα κατέστησε ορατά από μεγάλες αποστάσεις.

Στόχος ήταν οι κάτοικοι των Εμιράτων να δουν από κοντά τις εικόνες που αποτύπωσε το Hope Probe 500 εκατ. μίλια μακριά.

Ουσιαστικά η καμπάνια ήθελε να ενημερώσει, αλλά και να ενθουσιάσει τους πολίτες για το γεγονός της επιτυχούς τοποθέτησης το Hope Probe σε τροχιά γύρω από τον κόκκινο πλανήτη.
«Η Αποστολή στον Άρη είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην ιστορία της χώρας μας και μια από τις πιο γενναίες πρωτοβουλίες των Εμιράτων. Επομένως, θέλοντας να επιστήσουμε την προσοχή σε αυτό το σημαντικό γεγονός, δεν βρήκαμε καλύτερο τρόπο από το να φέρουμε τα δυο φεγγάρια του Aρη στη γη», δήλωσε ο Καλέντ ΑλΣεχί, εκτελεστικός διευθυντής της παραγωγής και του τομέα ψηφιακής επικοινωνίας του γραφείου τύπου της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου