Thursday, 28 March, 2024

Ντουμπάι: Πυρκαγιά με 16 νεκρούς

Δεκαέξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 10 τραυματίστηκαν το Μεγ. Σάββατο σε πυρκαγιά σε κτίριο διαμερισμάτων

στο Ντουμπάι σε λαϊκή συνοικία του εμιράτου του Κόλπου, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στο μέσο της ημέρας στον τέταρτο όροφο κτιρίου στο Αλ-Ρας, μια από τις παλαιές συνοικίες της πόλης, όπου ζουν κυρίως ξένοι εργαζόμενοι.

«Οι πρώτες έρευνες δείχνουν ότι η πλημμελής τήρηση των κανόνων ασφάλειας του κτιρίου» είναι η αιτία της πυρκαγιάς, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας. Η εθνικότητα των θυμάτων δεν δημοσιοποιήθηκε, αλλά πληροφορίες ινδικών ΜΜΕ κάνουν λόγο για τέσσερις Ινδούς μεταξύ των νεκρών.

Το Ντουμπάι, το ένα από τα επτά Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έχει περίπου 3,3 εκατ. κατοίκους, το 90% εκ των οποίων είναι ξένοι. «Οι αρμόδιες αρχές διεξάγουν ενδελεχή έρευνα προκειμένου να συντάξουν λεπτομερή έκθεση για τις αιτίες του ατυχήματος», ανέφερε η ανακοίνωση, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στην πόλη έχουν σημειωθεί στο παρελθόν μεγάλες πυρκαγιές, που προκάλεσαν σημαντικές ζημιές αλλά όχι θύματα.

Το 2017, οι αρχές ανακοίνωσαν την υιοθέτηση αυστηρότερου οικοδομικού κανονισμού, προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς, που συνδέεται κυρίως με τα εύφλεκτα υλικά που χρησιμοποιούνται για την εξωτερική κάλυψη των κτιρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Associated Press, The National, Times Now

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου