Wednesday, 17 April, 2024

Ντου της Αστυνομίας σε σπίτι ακτιβιστή που καλούσε σε «σπάσιμο» της καραντίνας!

Στο στόχαστρο της Αστυνομίας βρέθηκε Αυστραλός ακτιβιστής, ο οποίος καλούσε τους ακολούθους του στο Facebook

να «σπάσουν» την καραντίνα στη Μελβούρνη!
Μάλιστα, οι αυστραλιανές Αρχές δεν αρκέστηκαν στο να τον παρακολουθούν «διακριτικά από απόσταση», αλλά το επόμενο πρωί άνδρες της Αστυνομίας της Βικτόρια πραγματοποίησαν επέμβαση στο σπίτι του, γεγονός που έγινε πρώτη είδηση στα τηλεοπτικά δίκτυα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης της χώρας.
Ειδκότερα, ο Τζέιμς Μπαρτόλο, μποντιμπίλντερ και πρώην στρατιωτικός, ο οποίος, σύμφωνα με τα λεγόμενα του πολεμά ενάντια στο «διεφθαρμένο και αποτυχημένο σύστημα», κατά τη διάρκεια της καραντίνας για την COVID-19 δέχτηκε την «επίσκεψη» αστυνομικών που με παρουσία εισαγγελέα τον ενημέρωσαν πως σκόπευαν να τον συλλάβουν!
Ο λόγος; Προ τεσσάρων ημερών σε σχετική ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook, καλούσε τους ακολούθους του να σπάσουν την καραντίνα σε μια μαζική διαδήλωση το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου.
Πέντε σπαθιά σαμουράι
Ο Μπαρτόλο άρχισε να βιντεοσκοπεί το περιστατικό, από τη στιγμή που άκουσε το κουδούνι της εξώπορτας. Μάλιστα, μετά από σύντομη λεκτική αντιπαράθεση, ανώτερος αξιωματικός έδωσε εντολή σε αστυνομικό να επιστρατεύσει έναν πολιορκητικό κριό με τον οποίο και έσπασε την πόρτα! Ο Μπάρτολο έτρεξε να τους σταματήσει, αλλά τελικά όχι μόνο συνελήφθη, κατηγορούμενος για «υποκίνηση κατά του νόμου, κατοχή απαγορευμένων όπλων και αντίσταση κατά της αρχής», αλλά, μετά από έλεγχο που έγινε στο διαμέρισμά του, κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο, ένας φορητός υπολογιστής και… πέντε σπαθιά σαμουράι!
Κι ενώ ο ίδιος, σε βίντεο που ανέβασε λίγες ώρες αργότερα, όχι μόνο εμφανίστηκε «μετανιωμένος», αλλά έφτασε και στο σημείο να προειδοποιήσει το κοινό του να μην συμμετάσχει, τελικά, στη διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά της καραντίνας, καθώς θα είναι «παγίδα», η επεισοδιακή σύλληψή του έχει προκαλέσει δεκάδες αντιδράσεις για την βίαιη επιχείρηση της αστυνομίας, με την Αυστραλιανή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να εκφράζει τις έντονες ανησυχίες της.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου