Thursday, 28 March, 2024

Νότιος Κορέα: Λήξη της επιδημίας MERS ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Νότιος Κορέα: Λήξη της επιδημίας MERS ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Στους 36 έφτασαν οι νεκροί σε διάστημα πλέον των 2 μηνών

Τη λήξη της επιδημίας του κορονοϊού MERS στη Νότιο Κορέα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Χουάνγκ Κιο-Αν, δύο και πλέον μήνες αφότου αναφέρθηκε το πρώτο κρούσμα.

Η επιδημία, η μεγαλύτερη εκτός της Σαουδικής Αραβίας, στοίχισε τη ζωή σε 36 ανθρώπους, άλλοι 186 μολύνθηκαν, ενώ 17.000 άνθρωποι τέθηκαν σε καραντίνα. Ο ιός, για την αντιμετώπιση του οποίου δεν έχουν βρεθεί θεραπεία ή εμβόλιο, ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά τον Μάιο, σε έναν άνδρα ο οποίος είχε επιστρέψει από επαγγελματικό ταξίδι στη Μέση Ανατολή.

«Μετά την αξιολόγηση της κατάστασης, το ιατρικό προσωπικό και η κυβέρνηση εκτιμούν ότι οι πολίτες δεν πρέπει πλέον να ανησυχούν» είπε ο Χουάνγκ κατά τη διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης.

Η επιδημία έχει επηρεάσει την ανάπτυξη της τέταρτης ασιατικής οικονομίας, περιορίζοντας σημαντικά την κατανάλωση.

Οι κορεατικές επιχειρήσεις, ανάμεσά τους τα εμπορικά κέντρα, τα εστιατόρια και οι κινηματογράφοι κατέγραψαν μεγάλη μείωση των πωλήσεων, καθώς όλο περισσότεροι Κορεάτες απέφευγαν τους δημόσιους χώρους.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα βοήθεια ύψους 22 τρισ. γουόν (17,8 δισεκ. ευρώ) για την αναζωογόνηση της οικονομίας, και η κεντρική τράπεζα διατήρησε το επιτόκιό της στο ιστορικό χαμηλό του 1,5%.

Ο τομέας του τουρισμού επλήγη ιδιαίτερα, με μείωση κατά 40% του αριθμού των επισκεπτών τον Ιούνιο, σε σχέση με τον Ιούνιο του 2014 και μείωση κατά 60% τις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου.

Η Σεούλ προτίθεται να δαπανήσει περισσότερα από 30 δισ. γουόν σε διαφημιστικές εκστρατείες προκειμένου να προσελκύσει τουρίστες, με ταξιδιωτικές δωροεπιταγές και μεγάλες συναυλίες αστέρων της ποπ, δήλωσε ο υφυπουργός Τουρισμού Κιμ Τσονγκ σε ξένους δημοσιογράφους, την περασμένη εβδομάδα. «Θέλουμε κυρίως να δούμε να ξανάρχονται οι κινέζοι τουρίστες» είπε.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου