Saturday, 20 April, 2024

Ολλανδία: Οδηγός φορτηγού έπεσε σε πλήθος. Πολλοί νεκροί, λέει η Αστυνομία

Από τη μια στιγμή στην άλλη ο χρόνος πάγωσε και μια ασύλληπτη τραγωδία ήρθε να μαυρίσει τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου στην Ολλανδία.

Ξαφνικά κι ενώ ξέγνοιαστα ο κόσμος γευμάτιζε σε υπαίθριο μπάρμπεκιου, όχημα μεγάλου κυβισμού έπεσε πάνω στο πλήθος σκορπίζοντας τον πανικό. Το σκηνικό ανεμελιάς εξελίχθηκε ξαφνικά σε θρίλερ, με ανθρώπους να σωριάζονται στο έδαφος, άλλοι να κλαίνε μη μπορώντας να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί και ασθενοφόρα να σπεύδουν στο σημείο του δράματος.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, οι νεκροί είναι τουλάχιστον τρεις και οι τραυματίες πολλοί. Οι ολλανδικές αρχές, πάντως, αποσαφήνισαν πως δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια αλλά για περιστατικό κατά το οποίο ο οδηγός του φορτηγού έχασε τον έλεγχο. Σε κατάσταση σοκ, ο οδηγός κατέθετε στην ασφάλεια ενώ το όχημα ανήκε σε ισπανική μεταφορική εταιρεία.

Ακόμη δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των τραυματιών.

Το χρονικό της τραγωδίας

Περί τις 19:00 τοπική ώρα εκτυλίχθηκε η τραγωδία στη νότια Ολλανδία όταν το φορτηγό εξετράπη της πορείας του, παρασύροντας τους παρευρισκόμενους σε υπαίθριο μπάρμπεκιου, στην πόλη Νόιε Μπάιγερλαντ. Το δυστύχημα σημειώθηκε σε απόσταση 30 χιλιομέτρων νότια του Ρότερνταμ ενώ διεξαγόταν η ετήσια εκδήλωση συγκέντρωσης για μπάρμπεκιου.

Όπως φαίνεται σε βίντεο και φωτογραφίες, ασθενοφόρα και περιπολικά έσπευσαν στο σημείο. Σειρά θυμάτων μεταφέρθηκαν με σοβαρούς τραυματισμούς στο νοσοκομείο.

Ο οδηγός του φορτηγού μεγάλου κυβισμού, το οποίο ανήκει σε ισπανική μεταφορική εταιρεία, έχασε τον έλεγχο χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί. Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση ανάσυρσης θυμάτων. Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφοντας όσα δραματικά αντίκρισαν, είπαν ότι είδαν ανθρώπους να κλαίνε, αιμόφυρτους στο έδαφος και αστυνομικούς να τρέχουν.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου