Tuesday, 16 April, 2024

Ολυμπιονίκης έβγαλε σε δημοπρασία το μετάλλιό της για την εγχείρηση ενός βρέφους

Η Πολωνή ακοντίστρια Μαρία Αντρέιτσικ πήρε την απόφαση να βγάλει σε δημοπρασία το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακό του Τόκιο

με σκοπό να πληρώσει ένα ποσό για την εγχείρηση καρδιάς ενός μωρού οκτώ μηνών.

Η  Αντρέιτσικ γνωστοποίησε την σπουδαία κίνηση στην οποία προχώρησε, μέσω ανάρτησής της στο Facebook. Εξήγησε επίσης ότι η εγχείρηση αυτή θα είναι σωτήρια για τη ζωή της μικρής Mίλοζεκ Μαλίσα.

Σύμφωνα με τη μητέρα του βρέφους η επέμβαση αυτή, που θα πραγματοποιηθεί στο Στάνφορντ της Καλιφόρνια, είναι η μόνη ελπίδα για την οικογένεια. «Δεν μου πήρε πολύ για να το σκεφτώ αυτό, ήταν ο πρώτος έρανος που συνάντησα και ήξερα ότι ήταν σωστή απόφαση», έγραψε η αθλήτρια. Η  Αντρέιτσικ ανέφερε ότι η επέμβαση της Μαλίσα κόστιζει 1,5 εκατομμύρια ζλότι (383.000 δολάρια). Τα μισά χρήματα έχουν ήδη συγκεντρωθεί, ενώ εκείνη είπε πως ήθελε να συγκεντρώσει τα άλλα μισά.

Η δημοπρασία ολοκληρώθηκε με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Żabka» να κάνει την μεγαλύτερη προσφορά για το μετάλλιο, της τάξης των 125 χιλιάδων δολαριών. «Με μεγάλη μου χαρά σας παραδίδω το μετάλλιό μου το οποίο για μένα συμβολίζει τον αγώνα, την πίστη και το να κυνηγάς τα όνειρά σου», έγραψε η  Αντρέιτσικ. «Ελπίζω για εσάς να είναι το σύμβολο μιας ζωής για την οποία παλέψαμε μαζί», πρόσθεσε. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα επιτρέψουν στη Μαλίσα να κάνει την απαραίτητη χειρουργική επέμβαση στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Stanford.

Το μετάλλιο όμως δεν θα φύγει από τα χέρια της αθλήτριας: Αφού κέρδισε τη δημοπρασία, η «Żabka» ανακοίνωσε ότι θα της το επιστρέψουν. «Συγκινηθήκαμε από την όμορφη και εξαιρετικά ευγενική χειρονομία της Ολυμπιονίκη μας», έγραψε με ανάρτησή της στο Facebook η εταιρεία. «Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να βοηθήσουμε κι εμείς στον έρανο για την μικρή Μαλίσα. Αποφασίσαμε επίσης ότι το ασημένιο μετάλλιο από το Τόκιο να παραμείνει στην κυρία Μαρία, η οποία έδειξε πόσο σπουδαία είναι».

Σημειώνεται πως η Αντρέιτσικ είχε προηγουμένως χάσει ένα Ολυμπιακό μετάλλιο στους Αγώνες του Ρίο 2016 μόλις για δύο εκατοστά.

Πηγή: CNN

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου