Tuesday, 23 April, 2024

Ομηρία στη βόρεια Γαλλία με πυροβολισμούς και πολλούς τραυματίες

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών υπάρχουν αρκετοί τραυματίες από πυροβολισμούς

Για «ληστεία που πήγε στραβά» κάνουν λόγο τα διεθνή μέσα. Μία «κατάσταση ομηρίας» βρίσκεται σε εξέλιξη στη γαλλική πόλη Ρουμπέ, η οποία βρίσκεται στα βόρεια της χώρας, κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο. Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών που έλαβε χώρα στις 19.00 το απόγευμα (τοπική ώρα) μεταξύ της αστυνομίας και άγνωστων δραστών, οι οποίοι είναι οπλισμένοι με καλάσνικοφ.
Στη συνέχεια, οι δράστες ταμπουρώθηκαν σε ένα βενζινάδικο, όπου παραμένουν μέχρι στιγμής κρατώντας ως ομήρους, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, έναν διευθυντή τράπεζας, τη σύζυγό του και τα παιδιά τους. Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι η ανταλλαγή πυρών ξεκίνησε όταν αστυνομικές δυνάμεις σταμάτησαν νωρίτερα σε μπλοκο το αμάξι των δραστών. Το βενζινάδικο, το οποίο βρίσκεται σε προάστιο της πόλης, στη γωνία της Λεωφόρου Γκυστάβ Ντελορί και της οδού Βαϊγιάντ, έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ, σύμφωνα με το RTL, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ακούγονται πυροβολισμοί.
Η γαλλική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι το περιστατικό δε συνδέεται με τρομοκρατία. Σύμφωνα με μια πηγή στον δήμο του Ρουμπέ, οι απαγωγείς διέπραξαν προηγουμένως ένοπλη ληστεία.
Ειδικότερα, όπως μεταδόθηκε οι δράστες άνοιξαν πυρ κατά της αστυνομίας, μετά από την επιχείρηση ληστείας, η οποία δεν εξελίχθηκε όπως σχεδίαζαν. Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν.
Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και της πυροσβεστικής επιβεβαίωσαν ότι οι αρχές διεξαγάγουν μια επιχείρηση στο Ρουμπέ που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Ομηρία στη βόρεια Γαλλία με πυροβολισμούς και πολλούς τραυματίες

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου