Wednesday, 24 April, 2024

Οπλισμένος ένας αεροπειρατής – Αγωνία για τους 62 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγη ώρα στις κυπριακές αρχές καθώς ζήτησε να προσγειωθεί και εν τέλει προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας αεροπλάνο στο οποίο έχει εκδηλωθεί αεροπειρατεία

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αεροπειρατής απείλησε το πλήρωμα του αεροσκάφους ότι είναι ζωσμένος με εκρηκτικά και τους ζήτησε να αλλάξουν πορεία με προορισμό τη Λάρνακα. Το αεροπλάνο εκτελούσε το δρομολόγιο Κάιρο -Αλεξάνδρεια, μια πτήση διάρκειας 60 λεπτών, ωστόσο τα πράγματα πήραν δραματική τροπή με την εκδήλωση της αεροπειρατείας.
Το πιο πιθανό είναι η πλειοψηφία των επιβαινόντων να είναι Αιγυπτιακής καταγωγής και γι αυτό το λόγο ο αεροπειρατής έχει ζητήσει την απελευθέρωση αρχικά των γυναικών και των παιδιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης ενδέχεται να ζητήσει πολιτικό άσυλο.
Η κρίση του 1978
Τον Φεβρουάριο του 1978 η Κύπρος βρέθηκε άθελά της στο επίκεντρο των ενδοαραβικών διενέξεων, ενόψει των συμφωνιών του Καμπ Ντέιβιντ, ύστερα από τη διπλωματική προσέγγιση Ισραήλ και Αιγύπτου με κορύφωση την αεροπειρατεία και πάλι με επίκεντρο το αεροδρόμιο της Λάρνακας από Παλαιστίνιους ένοπλους τρομοκράτες.
Αφορμή στάθηκε η σύνοδος του Κινήματος Αφροασιατικής Αλληλεγγύης στο ξενοδοχείο Χίλτον στη Λευκωσία.

Οπλισμένος ένας αεροπειρατής – Αγωνία για τους 62 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου