Saturday, 20 April, 2024

Ουγγαρία: Κατεστραμμένα ψηφοδέλτια από τη Ρουμανία

Πεταμένα και καμένα ψηφοδέλτια για τις εκλογές στην Ουγγαρία βρέθηκαν σε πόλη της Ρουμανίας. Δημοσιογράφος τοπικής ιστοσελίδας κατέγραψε τις εικόνες.

Βάσει των όσων φαίνονται τα ψηφοδέλτια ήταν ήδη συμπληρωμένα με τους ψηφοφόρους να έχουν ψηφίσει υπέρ της Ενωμένης Αντιπολίτευσης. Οι Ούγγροι που ζουν σε γειτονικές χώρες και έχουν την ουγγρική υπηκοότητα μπορούν να ψηφίσουν επιστολικά, ενώ εκείνοι που ζουν σε χώρες της Δύσης δεν μπορούν. Το σύστημα δέχεται κριτική από την αντιπολίτευση και από πολλές ΜΚΟ, καθώς θεωρείται πολύ εύκολο να γίνει νοθεία.

Το Φιντέζ κατηγορεί τα κόμματα της αριστεράς κάνοντας λόγο για μια απαράδεκτη και ντροπιαστική πράξη. Η αντιπολίτευση από την άλλη κατηγορεί το κυβερνών κόμμα για εκλογική νοθεία.

«Φυσικά και γνωρίζαμε ότι το Φιντέζ διαβάλλει και σαμποτάρει τη δημοκρατία, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε σαφή στοιχεία και αυτό είναι εξευτελιστικό, η εκμετάλλευση των Ούγγρων που ζουν στο εξωτερικό, να τους χρησιμοποιούν ως πολιτικά εργαλεία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Διάλογος για την Ουγγαρία, Ρίτσαρντ Μπάραμπας. Ο Πέτερ Μάρκι Ζέι, υποψήφιος της Ενωμένης Αντιπολίτευσης απαιτεί την άμεση ακύρωση των επιστολικών ψήφων από το εξωτερικό.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου