Thursday, 28 March, 2024

Ουισκόνσιν: 5 νεκροί και 40 τραυματίες – Ράπερ παρέσυρε με το αυτοκίνητο παιδιά

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν, όταν όχημα έπεσε πάνω σε παρέλαση στη Γουόκεσα

στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομική διεύθυνηση της Γουόκεσα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ένα άτομο τέθηκε υπό κράτηση.
Περίπου στις 4:39 μ.μ., ένα SUV πέρασε από ένα οδόφραγμα στη λεωφόρο Gasper και την Main Street και στη συνέχεια οδήγησε προς το πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο για την παρέλαση, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Waukesha, Daniel Thompson.
Νωρίτερα το βράδυ η αστυνομία και τα τοπικά νοσοκομεία ανέφεραν ότι τουλάχιστον 11 ενήλικες και 15 παιδιά τραυματίστηκαν. Πληροφορίες για τη σοβαρότητα των τραυματισμών δεν έγιναν αμέσως γνωστές, δήλωσαν οι αρχές.
Σε μια ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο Twitter νωρίς τη Δευτέρα, ειπώθηκε ότι ο ακριβής αριθμός των τραυματισμένων θα μπορούσε να αλλάξει καθώς θα γίνουν διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες.
Από τις 8 μ.μ., το Νοσοκομείο Παίδων του Ουισκόνσιν είπε ότι δέχθηκε 15 ασθενείς από το περιστατικό, χωρίς να αναφέρθηκαν θύματα εκείνη τη στιγμή.
Το Ιατρικό Κέντρο Aurora στο Summit περιέθαλψε συνολικά 13 ασθενείς αργά την Κυριακή: τρεις σε κρίσιμη κατάσταση, τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση και έξι σε καλή κατάσταση, σύμφωνα με δήλωση.
Η Ρωμαιοκαθολική Αρχιεπισκοπή του Μιλγουόκι είπε ότι ένας από τους ιερείς της, καθώς και πολλοί ενορίτες και παιδιά του καθολικού σχολείου της Γουαουκέσα, τραυματίστηκαν στο περιστατικό.
Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά στο Facebook και ένα μέρος του βίντεο έδειχνε ένα κόκκινο SUV να οδηγεί στην παρέλαση με υψηλή ταχύτητα.
Το περιστατικό μπορεί να συνέβη όταν σημειώθηκε καβγάς με μαχαίρι ή μαχαίρι και στη συνέχεια ένας εμπλεκόμενος τράπηκε σε φυγή, σύμφωνα με τέσσερις ανώτερους αξιωματούχους επιβολής του νόμου που μίλησαν στο NBC News.
Η αστυνομία δεν αναζητά κανέναν άλλον σε σχέση με το περιστατικό με το όχημα, αλλά ενδέχεται να αναζητά επιπλέον υπόπτους για τη συμπλοκή με μαχαίρι, ανέφεραν οι πηγές.
Ένα βίντεο δείχνει το SUV να χτυπά μέλη μιας μπάντας που βαδίζουν και πολλά άλλα κατά μήκος της διαδρομής της παρέλασης πριν ξεκινήσουν. Ο ήχος της μπάντας που ακούγεται πριν πλησιάσει το SUV αντικαθίσταται από κραυγές.
Η αστυνομία είπε κάποια στιγμή ένας αστυνομικός έπιασε το όπλο του, πυροβολώντας το όχημα του υπόπτου σε μια προσπάθεια να το σταματήσει. Κανένας περαστικός δεν τραυματίστηκε από τα πυρά και ο Thompson είπε ότι δεν ήξερε αν ο οδηγός χτυπήθηκε από τις σφαίρες του αστυνομικού. Δεν πιστεύουν ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί μέσα από το αυτοκίνητο. Η σχολική περιφέρεια Waukesha ακύρωσε τα μαθήματα τη Δευτέρα, δηλώνοντας ότι θα έχει “πρόσθετους συμβούλους διαθέσιμους” για μαθητές και προσωπικό.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου