Friday, 29 March, 2024

Ουκρανία: “Βροχή” ρωσικών πυραύλων σε πολλές πόλεις. Έκρηξη στο Κίεβο

Ομοβροντία ρωσικών πυραύλων πλήττει το πρωί της Πέμπτης τις ουκρανικές πόλεις, με μια ισχυρή έκρηξη να συγκλονίζει και το Κίεβο και να σκοτώνει τουλάχιστον έναν κάτοικο της πρωτεύουσας, ενώ οι πολίτες κλήθηκαν να παραμείνουν στα καταφύγια μέχρι νεωτέρας.

Οι ουκρανικές αρχές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 30 πυραύλους από τις ρωσικές δυνάμεις, προσθέτοντας ότι κατέρριψαν μεγάλο αριθμό από αυτούς. Σημειώνεται πως αεροπορικός συναγερμός λειτούργησε και οι πολίτες έσπευσαν στα καταφύγια.

Ο δήμαρχος του Κιέβου προέτρεψε τους κατοίκους να παραμείνουν εκεί, μετά την έκρηξη ρωσικού πυραύλου που αντήχησε στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας. «Έκρηξη στο Κίεβο! Παραμείνετε σε καταφύγια», έγραψε στο Telegram ο Βιτάλι Κλίτσκο, πριν ανακοινώσει τον θάνατο ενός πολίτη και τον τραυματισμό άλλων δύο.

Παράλληλα, τουλάχιστον μία έκρηξη στο Κίεβο επιβεβαιώνουν ότι άκουσαν και οι δημοσιογράφοι του Reuters, ενώ τις επιθέσεις φέρεται να έχουν πραγματοποιήσει πολεμικά αεροσκάφη της ρωσικής αεροπορίας. Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, η ουκρανική αεράμυνα κατέρριψε περισσότερους από 15 ρωσικούς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν προς την πρωτεύουσα, κατά τη διάρκεια της πρωινής ώρας αιχμής της Πέμπτης.

Τέλος ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε πως οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν 24 drones, συμπεριλαμβανομένων 15 πάνω από το Κίεβο, που εξαπέλυσε η Ρωσία σε επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πηγή: Reuters

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου