Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ο ήλιος έδυσε για τελευταία φορά το 2020 σε πόλη της Αλάσκας

Ο ήλιος έδυσε για τελευταία φορά το 2020 σε πόλη της Αλάσκας
Η «πολική νύχτα» άρχισε και ο ήλιος θα φανεί ξανά στις 22 Ιανουαρίου! Το 2021 θα δουν ξανά τον ήλιο σε πόλη της Αλάσκας, αφού ξεκίνησε η πολική νύχτα!

Σε εμάς φαίνεται απίστευτο, απόκοσμο, εξωπραγματικό. Για τη βορειότερη πόλη των ΗΠΑ στην Αλάσκα, όμως, είναι πολύ φυσιολογικό…

Στο Utqiagvik ή αλλιώς ”Barrow”, δηλαδή «Οχυρό», ο ήλιος έδυσε για τελευταία φορά μέσα στο 2020 και θα ανατείλει ξανά μετά από περισσότερους από δύο μήνες (66 μέρες), καθώς ξεκίνησε η περίοδος της περίφημης «πολικής νύχτας».

Ο ήλιος έδυσε για τελευταία φορά στο Utqiagvik την περασμένη Τετάρτη (18/11), με τους 4.000, περίπου, κατοίκους της πόλης να πρέπει τώρα να περιμένουν μέχρι τις 23 Ιανουαρίου του 2021 για να τον ξαναδούν! Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία του Fairbanks, ωστόσο, για κάποιες ώρες της ημέρας θα υπάρχει περιορισμένο φως.
Πάντως, όπως είπαμε, για τους ανθρώπους της πόλης η έλλειψη του ηλιακού φωτός έχει γίνει μια συνήθεια και η καθημερινότητά τους συνεχίζεται κανονικά καθ’ όλη τη διάρκεια του φαινομένου.
Η πολική νύχτα είναι ένα φυσικό φαινόμενο, το οποίο παρατηρείται κάθε χειμώνα, όταν η ανατολή του ηλίου δεν φαίνεται σε αρκτικές περιοχές, με αποτέλεσμα να κυριαρχεί η νύχτα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στην κλίση του άξονα της Γης. Ο ήλιος, δηλαδή, είναι κάτω από τον ορίζοντα και δεν εμφανίζεται.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου