Friday, 29 March, 2024

Ο Ερντογάν χαρακτηρίζει «γενοκτονία» τη σφαγή μουσουλμάνων Ροχίνγκια στη Μιανμάρ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η σφαγή εκατοντάδων μουσουλμάνων Ροχίνγκια στις βίαιες συγκρούσεις που μαίνονται

από την περασμένη εβδομάδα στη Μιανμάρ συνιστούν μια γενοκτονία που έχει στόχο τις μουσουλμανικές κοινότητες στην περιοχή. «Μια γενοκτονία συντελείται εκεί. Σιωπούν απέναντι σε ό,τι συμβαίνει… Όσοι κλείνουν τα μάτια σε αυτή τη γενοκτονία που διαπράττεται υπό το πέπλο της δημοκρατίας αποτελούν μέρος αυτής της σφαγής», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τις εκδηλώσεις της γιορτής Κουρμπάν Μπαϊράμ, που διοργάνωσε το κόμμα του Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη (AK) στην Κωνσταντινούπολη.
Ο στρατός της Μιανμάρ έχει δηλώσει ότι διεξάγει επιχειρήσεις εκκαθάρισης ενάντια σε «εξτρεμιστές τρομοκράτες» για να προστατέψει άμαχους πολίτες.
Ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε ότι το ζήτημα θα συζητηθεί ενδελεχώς κατά τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στις 12 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Σχεδόν 400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις που μαίνονται από την προηγούμενη Παρασκευή στη βόρεια Πολιτεία Ραχίν της Μιανμάρ, σύμφωνα με νέα επίσημα δεδομένα, στο πλέον αιματηρό ξέσπασμα βίας εδώ και δεκαετίες γύρω από τη μουσουλμανική μειονότητα της χώρας. Οι συγκρούσεις έχουν οδηγήσει περίπου 38.000 Ροχίνγκια να αναζητήσουν καταφύγιο στο Μπανγκλαντές σύμφωνα με πηγές του ΟΗΕ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου