Thursday, 28 March, 2024

Ο μακελάρης της Βιέννης στρατολογήθηκε στους κόλπους της μουσουλμανικής μειονότητας της Β. Μακεδονίας!

Ο 20χρονος άνδρας που γεννήθηκε στη Βιέννη και το βράδυ της Δευτέρας έσπειρε τον θάνατο στην πρωτεύουσα της Αυστρίας

με το μίσος να ξεχειλίζει στην ψυχή του και τελικά έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών είχε κάνει φυλακή για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος!
Για ακόμα μια φορά οι αρχές μιας μεγάλης ευρωπαϊκής χώρας άφησαν έναν εν δυνάμει τρομοκράτη να κυκλοφορεί ανενόχλητος ενώ θα έπρεπε να είναι είτε στην φυλακή, είτε να είναι 24 ώρες το 24ωρο υπό παρακολούθηση.
Ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας επιβεβαίωσε ότι ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στην Βιέννη είχε φυλακιστεί αφού αποπειράθηκε να ταξιδέψει στην Συρία για να ενταχθεί στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Ο μακελάρης είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση 22 μηνών τον Απρίλιο 2019 αλλά τον Δεκέμβριο του 2019 αποφυλακίστηκε πρόωρα λόγω του νεαρού της ηλικίας του.
Ο 20χρονος καταγόταν από την Βόρεια Μακεδονία και είχε και την αυστριακή υπηκοότητα, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών.
Πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία κοντά στην εκκλησία Ζανκτ Ρούπρεχτ στην Βιέννη, αφού άνοιξε πυρ εναντίον περαστικών. Μέχρι στιγμής ο απολογισμός των αρχών κάνει λόγο για 5 νεκρούς μαζί με τον δράστη. Τέσσερις ανυποψίαστοι πολίτες είχαν το βράδυ της Δευτέρας ραντεβού με τον θάνατο.
Οι αυστριακές αρχές ασφαλείας αναζητούν και άλλους υπόπτους που ενδεχομένως συμμετείχαν στην τρομοκρατική επίθεση.
150 πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας εντάχθηκαν, ανάμεσα στο 2012 και το 2016, στις τάξεις ισλαμιστικών οργανώσεων για να πολεμήσουν στο Ιράκ και τη Συρία. Η ροή αυτή μειώθηκε από το 2016.
Οι περισσότεροι στρατολογήθηκαν στους κόλπους της αλβανικής, μουσουλμανικής μειονότητας της Βόρειας Μακεδονίας, μιας κοινότητας που θεωρείται μετριοπαθής και αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο των 2,1 εκατομμυρίων κατοίκων της κυρίως σλαβικής, ορθόδοξης βαλκανικής χώρας.
Η νύχτα που «μάτωσε» η Βιέννη: Ελληνίδα περιγράφει στο newsit.gr τις δραματικές ώρες που έζησε την ώρα του μακελειού
Η Βιέννη μπήκε από χθες στη λίστα των πόλεων που πληρώνουν με το αίμα των πολιτών τους την τυφλή βία των ακραίων ισλαμιστών. Το μακελειό που έγινε στη καρδιά της πόλης ακολούθησε τα χτυπήματα στη Νίκαια και στο Παρίσι και ο φόβος είναι πάλι εδώ.
Συστάσεις να παραμείνουν σήμερα στα σπίτια τους αποφεύγοντας κάθε είδους άσκοπη μετακίνηση δέχονται συνεχώς από την Αυστριακή κυβέρνηση οι πολίτες που ζουν στο κέντρο της Βιέννης, καθώς και στα υπόλοιπα σημεία της πόλης όπου χθες το βράδυ πνίγηκαν στο αίμα με τους αριθμούς νεκρών και τραυματιών να εξακολουθούν να παραμένουν συγκεχυμένοι.
Μέχρι αυτή την ώρα οι επίσημες ανακοινώσεις θέλουν 4 πολίτες να έχουν χάσει την ζωή τους, δυο άνδρες και δυο γυναίκες και επίσης ο ένας τρομοκράτης οπαδός του ISIS, με τις αρχές να υποστηρίζουν πως ο αριθμός θα αυξηθεί καθώς πολλοί από τους τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία είναι σοβαρά. Μια από τις γυναίκες ήταν σερβιτόρα…
Για σήμερα, όπως αναφέρει στο newsit.gr Ελληνίδα κάτοικος της πανέμορφης πόλης, οι αρχές είναι αποφασισμένες να κινήσουν γη και ουρανό με στόχο να εντοπίσουν όλους τους δράστες, ο αριθμός των οποίων παραμένει άγνωστος, του αιματηρού χτυπήματος γι’ αυτό και προτρέπουν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.
«Για τον λόγο αυτό μας ενημέρωσαν πως για σήμερα τουλάχιστον όλοι παραμένουμε σπίτι και να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις. Μας είπαν να μην στείλουμε τα παιδιά σήμερα στο σχολείο, ενώ κάποιες επιχειρήσεις και μεγάλοι οργανισμοί θα δουλέψουν μόνο με προσωπικό ασφαλείας και οι υπόλοιπο από τα σπίτια τους. Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά αλλά μόνο για τους γονείς που δεν έχουν κάποια άλλη επιλογή. Είναι πραγματικά τρομακτικό όλο αυτό που συμβαίνει, καθώς οι αρχές δεν έχουν ακόμα μια πλήρη εικόνα του αριθμού των τρομοκρατών».
Σύμφωνα με την Ελληνίδα κάτοικο όλοι είναι ανήσυχοι και προσπαθούν με κάθε τρόπο να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους. Από χθες το βράδυ κεντρικοί δρόμοι εξακολουθούν να παραμένουν κλειστοί, ενώ αστυνομία και στρατός κάνουν συνεχώς περιπολίες.
«Όταν είχα πρωτοέρθει μαζί με τον σύζυγο μου και τα παιδιά μας στη Βιέννη μέναμε ακριβώς απέναντι από την συναγωγή. Φρουρούνταν 24 ώρες το 24ωρο. Τώρα σκέφτομαι τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν μέναμε ακόμα εκεί και με πιάνει τρέλα. Πάντως από την αστυνομία διαρρέεται πως η συναγωγή μπορεί να μην ήταν ο στόχος των τρομοκρατών και πως να αποφεύγουμε να ανεβάζουμε βίντεο στα social media.To Ίννερε Στατ η περιοχή αυτή της πόλης της Βιέννης όπου πραγματοποιήθηκαν τα τρομοκρατικά χτυπήματα είναι τα πιο κεντρικά σημεία όπου συγκεντρώνεται ο περισσότερος κόσμος εκεί στην οδό Ζαϊτενστετενγκάσε 4 είναι η κύρια εβραϊκή συναγωγή της αυστριακής πρωτεύουσας».
Το χρονικό του τρόμου
Σύμφωνα με την αστυνομία, όλα ξεκίνησαν στις 8 το βράδυ ώρα Αυστρίας κοντά στην εβραϊκή συναγωγή. Ένας άνδρας βαριά οπλισμένος άρχισε να πυροβολεί εναντίον ανυποψίαστων πολιτών έξω από καφέ και εστιατόρια.
Μέλη των ειδικών δυνάμεων έφτασαν πολύ γρήγορα στο σημείο. Ένας αστυνομικός πυροβολήθηκε από τον δράστη και τραυματίστηκε σοβαρά. Ο δράστης ο οποίος ήταν οπλισμένος με ένα αυτόματο, ένα πιστόλι και μια ματσέτα «εξουδετερώθηκε» στις 20.09.
Βιέννη
Η εβραϊκή συναγωγή ήταν κλειστή εκείνη την ώρα. Τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας κατέγραψαν σκηνές απόλυτου πανικού και φρίκης με πυροβολισμούς αλλά και πολύ αίμα.
Συγκλονιστική είναι η στιγμή που ο τρομοκράτης εκτελεί στην κυριολεξία έναν ανυποψίαστο άνδρα.
Ο κόσμος που βρισκόταν εκεί, είτε ταμπουρώθηκε μέσα σε εστιατόρια και καφέ και όπου αλλού βρήκε, είτε έτρεχε να σωθεί. Οι μαρτυρίες όσων βρέθηκαν εκεί είναι συγκλονιστικές αφού έβλεπαν τους ανθρώπους γύρω τους να πέφτουν τραυματισμένοι.
Ποιος ήταν ο δράστης
Ο άνθρωπος που έσπειρε τον τρόμο στην Βιέννη ήταν γνωστός ισλαμιστής γεννημένος στην Αυστρία. Ήθελε να μεταβεί στην Συρία να πολεμήσει στο πλευρό του ISIS αλλά τον είχαν σταματήσει. Το πιο εξοργιστικό είναι ότι δεν τον θεωρούσαν ικανό να σχεδιάσει και να εξαπολύσει επίθεση στην πόλη.
Την φωτογραφία του δημοσίευσε η Bild
Ο ίδιος σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών ήταν 20 ετών και ήταν γνωστός στις αρχές ως ένας από τους 90 ακραίους ισλαμιστές της Αυστρίας έγραψε μεγάλη εφημερίδα της χώρας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου