Wednesday, 24 April, 2024

Ο Νετανιάχου «μπλόκαρε» τον γιο του στα social media μετά τις αντιαμερικανικές αναρτήσεις του

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου φέρεται να επέβαλε «περιορισμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης»

για τον γιο του Γιαΐρ Νετανιάχου, ο οποίος ήρθε στο προσκήνιο με τις εξτρεμιστικές και αμφιλεγόμενες αναρτήσεις του στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την εβραικόφωνη ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Walla», ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και η σύζυγός του Σάρα περιόρισαν τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον γιο τους Γιαΐρ, ο οποίος υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από τις μαζικές διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα κατά της αμφιλεγόμενης δικαστικής ρύθμισης της κυβέρνησης.

Στο ειδησεογραφικό ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι ο Γιαΐρ ανέστειλε ασυνήθιστα τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Νετανιάχου ότι «ανέβαλε την αμφιλεγόμενη δικαστική ρύθμιση». Ο Γιαΐρ το έκανε αυτό κατόπιν αιτήματος των γονέων του, οι οποίοι του ζήτησαν να σταματήσει να «τιτιβίζει» και να «ηρεμήσει», ώστε να μην προσελκύσει υπερβολική προσοχή και θυμό. Στο δελτίο ειδήσεων αναφέρεται ότι το εν λόγω αίτημα προκάλεσε «βίαιη σύγκρουση» εντός της οικογένειας και ο Γιαΐρ ταξίδεψε στις ΗΠΑ για μερικούς μήνες.

Ο Γιαΐρ Νετανιάχου είναι γνωστός ως ένας από τους πιο επιφανείς υπερασπιστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του πατέρα του Νετανιάχου και του κόμματος Λικούντ του οποίου ηγείται.

Ωστόσο, τα πρόσφατα εξτρεμιστικά σχόλια και αναρτήσεις του Γιαΐρ έχουν τροφοδοτήσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση και τον Νετανιάχου, ενώ έχουν προκαλέσει και διαμάχη στις εξωτερικές σχέσεις του Ισραήλ. Ο γιος του Ισραηλινού ηγέτη, σε αναρτήσεις στον λογαριασμό του στο Twitter, κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις πολύμηνες μαζικές διαδηλώσεις στη χώρα κατά της αμφιλεγόμενης δικαστικής ρύθμισης της κυβέρνησης.

Ο Γιαΐρ Νετανιάχου, επικαλούμενος δημοσίευμα του ειδησεογραφικού ιστότοπου «Breibart» σχετικά με τη χρηματοδότηση που έλαβε το Κίνημα για την Αξιολογημένη Διαχείριση από τις ΗΠΑ, δήλωσε ότι «το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται πίσω από τις διαδηλώσεις στο Ισραήλ. Στόχος τους είναι να ανατρέψουν τον Νετανιάχου και να κάνουν συμφωνία με τους Ιρανούς».

Οι ισχυρισμοί του υιού Νετανιάχου προκάλεσαν την αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης. Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ, Βένταντ Πάτελ, δήλωσε στις 27 Μαρτίου ότι «αυτές οι κατηγορίες είναι εντελώς και καταφανώς ψευδείς». Ο Γιαΐρ, ενεργός χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έκανε την τελευταία του ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter στις 28 Μαρτίου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου