Thursday, 28 March, 2024

Ο Πολωνός οδηγός πάλεψε γενναία με τον τζιχαντιστή του Βερολίνου και έσωσε πολλές ζωές

Ξεψύχησε τη στιγμή της επίθεσης, αφού πρώτα πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις με τον τρομοκράτη για να του πάρει το τιμόνι από τα χέρια

«Θα ήταν περισσότεροι οι νεκροί, αν δεν ήταν ο Πολωνός ήρωας»

Συγκλονιστικά στοιχεία για τον Πολωνό οδηγό που βρέθηκε νεκρός μέσα στο φορτηγό που σκόρπισε τον θάνατο στο Βερολίνο, προκύπτουν από τη νεκροψία. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο γενναίος άντρας που απήχθη από τον τζιχαντιστή ήταν ζωντανός μέχρι την τελευταία στιγμή και έδωσε λυσσαλέα μάχη για να αποτρέψει το μακελειό. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές, ο Lukasz Urban, όπως ήταν το όνομά του, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν ήρωας καθώς η προσπάθειά του να σταματήσει τον μακελάρη ίσως και να έσωσε πολλές ζωές. Οπως εκτιμάται, αν ο δράστης ήταν ανενόχλητος, θα είχε παρασύρει στο θάνατο πολλούς περισσότερους, γιατί αυτός ήταν ο σκοπός του. Ο Πολωνός, παρ’ ότι σοβαρά τραυματισμένος, προσπάθησε πολλές φορές να πάρει το τιμόνι από τα χέρια του τζιχαντιστή και να ανακτήσει τον έλεγχο του οχήματος.

Ο Πολωνός Lukasz Urban, το πτώμα του οποίου βρέθηκε στην θέση του συνοδηγού του φορτηγού που σκόρπισε το θάνατο στο Βερολίνο: Η κατάσταση που βρέθηκε το πτώμα του Πολωνού οδηγού μαρτυρά ότι πάλεψε με νύχια και με δόντια για να αποτρέψει το κακό. Μάλιστα ο τζιχαντιστής πρώτα τον μαχαίρωσε και στη συνέχεια τον πυροβόλησε! Πληροφορίες που μεταδίδει η βρετανική Telegraph αναφέρουν πως ο άτυχος άντρας είχε μόνο ένα τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι, που τελικά του στοίχισε τη ζωή.

Ο άτυχος άνδρας έδωσε μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή καθώς όπως προκύπτει από τη νεκροψία, ξεψύχησε την ώρα που γινόταν η επίθεση στο Βερολίνο που στοίχισε τη ζωή συνολικά σε 12 ανθρώπους.

Ψάχνουν τον τρομοκράτη ακόμα και στα νοσοκομεία του Βερολίνου

Η γερμανική κοινωνία έχει τεθεί σε επιφυλακή, αλλά και σε τροχιά πολιτικού αναβρασμού με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο μάτι του κυκλώνα επικρίσεων για την «ανοιχτή» προσφυγική της πολιτική, η αστυνομία αναγκάστηκε να απελευθερώσει τον πρώτο συλληφθέντα υπόπτο ως δράστη, έναν Πακιστανό πρόσφυγα. Επί της ουσίας, αφού παραδέχτηκαν δημόσια ότι «κρατείται ο λάθος άνθρωπος», οι γερμανικές διωκτικές αρχές κυνηγούν τον οπλισμένο και πολύ επικίνδυνο τζιχαντιστή που σκότωσε 12 ανθρώπους.

Η νέα πληροφορία που εξετάζουν πλέον οι γερμανικές αρχές είναι οτι ο δράστης μπορεί να φέρει τραύματα και να έχει καταφύγει σε κάποιο νοσοκομείο και γι’ αυτό Γερμανοί αστυνομικοί «χτενίζουν» όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα του Βερολίνου. Στο πλαίσιο των ερευνών, εξάλλου, σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο RBB η γερμανική αστυνομία συνέλαβε το πρωί της Τετάρτης έναν άνδρα, τον οποίο, όμως, λίγες ώρες αργότερα άφησε επίσης ελεύθερο. Άλλες πληροφορίες που μεταδίδονται από μέσα ενημέρωσης είναι πως κατά την διεξοδική έρευνα στην καμπίνα του φορτηγού, εντοπίστηκαν και προσωπικά στοιχεία του τρομοκράτη, που πιστεύεται πως θα φέρουν τις αρχές πιο κοντά στον εντοπισμό του.

protothema

Ο Πολωνός οδηγός πάλεψε γενναία με τον τζιχαντιστή του Βερολίνου και έσωσε πολλές ζωές

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου