Thursday, 28 March, 2024

Ο Τραμπ… ταμπουρώνεται στον Λευκό Οίκο: Δηλώνει πως δεν θα φύγει

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να αρνείται να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο ακόμη και την ημέρα της ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ, στις 20 Ιανουαρίου.

Η αλήθεια είναι πως δεν προκαλεί εντύπωση μια ακόμη «παράσταση» από τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο. Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επιδοθεί σε σειρά fake news, τόσο πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου όσο φυσικά και μετά το αποτέλεσμα, το οποίο αμφισβήτησε, παρά τις συνεχείς διαψεύσεις των ισχυρισμών του από τις δικαστικές αρχές, αλλά και τις πολιτειακές αρχές.

Το τελειωτικό πλήγμα στο αφήγημα Τραμπ ήρθε βέβαια αυτή την εβδομάδα, με τους εκλέκτορες να επικυρώνουν με τον πιο επίσημο τρόπο την επικράτηση Μπάιντεν στις εκλογές. Όπως σημειώνει αμερικανικό δημοσίευμα του Intelligencer, ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε τη θητεία του στον Λευκό Οίκο επαναλαμβάνοντας διαρκώς πως δεν είχε καμία σχέση με τη Ρωσία, παρότι είναι βέβαιο πως επιδόθηκε σε επικερδείς διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα. Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, στις πιο απελπισμένες προσπάθειές του να ανατρέψει την ήττα από τον Τζο Μπάιντεν, ο Τραμπ φέρεται να δηλώνει στους στενούς συνεργάτες του πως δεν σκοπεύει να φύγει από τον Λευκό Οίκο… Κι ας έχει ξεκινήσει η Μελάνια να φτιάχνει κούτες για να μετακομίσει από την προεδρική κατοικία.

«Σε στιγμές έντονης άρνησης, ο Τραμπ εκμυστηρεύθηκε σε ορισμένους συμβούλους του πως θα αρνηθεί να φύγει από τον Λευκό Οίκο κατά την ορκωμοσία, ενώ θα το πράξει μόνο αν τον αναγκάσουν να περάσει το κατώφλι του», γράφει το δημοσίευμα. Όπως αναφέρουν ωστόσο τα αμερικανικά δημοσιεύματα, ο Ντόναλντ Τραμπ θα εγκαταλείψει το Οβάλ Γραφείο με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Και, μάλιστα, πιθανότατα αυτό θα συμβεί ίσως και πολύ πριν από την 20ή Ιανουαρίου και την ημέρα της ορκωμοσίας του νέου προέδρου. «Θα φύγει. Απλώς, αντιδρά» αναφέρει, σύμφωνα με το CNN, κάποιος από τους συμβούλους του.

Από τον Λευκό Οίκο δεν θέλησαν να κάνουν κάποιο σχόλιο αναφορικά με το δημοσίευμα και τις δηλώσεις Τραμπ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου