Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Παλαιστίνιος υπέκυψε από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών

Παλαιστίνιος υπέκυψε την Τετάρτη στα τραύματα που είχε υποστεί την περασμένη εβδομάδα από πυρά μελών του στρατού του Ισραήλ

κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές.
Ο Ντία αλ Σαμπαρίνι, 25 ετών, υπέκυψε στα «σοβαρά τραύματα από σφαίρες» οι οποίες βλήθηκαν από άνδρες του ισραηλινού στρατού στη Τζενίν, παλαιστινιακή πόλη στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, ανέφερε σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.
Ο νεαρός είχε διακομιστεί την 3η Αυγούστου σε νοσοκομείο της Νάμπλους , μετά τον σοβαρό τραυματισμό του κατά τη διάρκεια επεισοδίων στα οποία ενεπλάκησαν Παλαιστίνιοι με ισραηλινούς στρατιώτες που είχαν διεισδύσει στη Τζενίν, ανέφεραν ιατρικές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Άλλοι πέντε Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από τα πυρά του ισραηλινού στρατού, σύμφωνα με το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, το οποίο δεν διευκρίνισε πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή τους.
Η ισραηλινή αστυνομία συνόρων έκανε λόγο την 3η Αυγούστου περί επιχείρησης στη Τζενίν, κατά τη διάρκεια της οποίας μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έγιναν στόχος πυρών και ρίψης πετρών, αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και κοκτέιλ μολότοφ.
Οι ισραηλινές δυνάμεις «ανταπέδωσαν ανοίγοντας πυρ», κατά την ίδια πηγή, που δεν αναφέρθηκε σε θύματα.
Η Δυτική Όχθη είναι παλαιστινιακή περιοχή που κατέχει το Ισραήλ από το 1967, παράνομα βάσει του διεθνούς δικαίου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου