Friday, 19 April, 2024

Παναγία των Παρισίων: Βραχυκύκλωμα «βλέπουν» ως αιτία της πυρκαγιάς

Τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Παναγία των Παρισίων ερευνούν οι εμπειρογνώμονες, οι οποίοι πάντως εκτιμούν ότι πιθανότητα η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σύμφωνα με Γάλλο αξιωματούχο.

Οι γαλλικές αρχές εξ αρχής είχαν προκρίνει ως επικρατέστερο το σενάριο του ατυχήματος, εκτιμώντας ότι δεν κρύβεται κάποια εγκληματική ενέργεια πίσω από την πυρκαγιά στον εμβληματικό γοτθικό ναό του Παρισιού, παρά τις θεωρίες συνωμοσίας που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», ο πρώτος συναγερμός πυρασφάλειας χτύπησε λίγο μετά τις 18:00 (τοπική ώρα), ωστόσο η σήμανση για την πυρκαγιά παρέπεμψε σε λάθος σημείο. Όπως μετέδωσε η εφημερίδα, η φωτιά μπορεί να σχετίζεται με ηλεκτρολογικό πρόβλημα σε ανυψωτικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με τις γαλλικές Αρχές, χρειάστηκε και δεύτερος συναγερμός στις 18:43 (τοπική ώρα) για να γίνει αντιληπτή η φωτιά. Από εκείνο το σημείο και μετά, η πυρκαγιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα από την οροφή προς το πίσω μέρος του ναού και σε λιγότερο από μία ώρα το βέλος τυλίχθηκε στις φλόγες, για να καταρρεύσει μπροστά στα μάτια όλων.

Εκπρόσωπος για τον καθεδρικό δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν πρέπει να υπήρχαν εργάτες στον χώρο όταν ξέσπασε, καθώς οι εργασίες φέρονται να σταμάτησαν στο διάστημα 17:00-17:30 (τοπική ώρα).

«Ο τελευταίος (σ.σ. εργάτης) έφυγε στις 17:50 και ο πρώτος στις 17:20» είπε χαρακτηριστικά. Την ίδια ώρα, μία γαλλική εταιρεία που κατασκευάζει σκαλωσιές και διεξήγε εργασίες στον ναό ανακοίνωσε πως μια κάμερα, η οποία είχε εγκατασταθεί μόλις μερικές ώρες πριν από την καταστροφική πυρκαγιά, μπορεί να περιέχει ζωτικής σημασίας στοιχεία για το τι προκάλεσε την πυρκαγιά.

Η εταιρεία Europe Echafaudage ήταν μία από τις πέντε εταιρείες που είχαν αναλάβει το έργο της αποκατάστασης του ύψους 90 μέτρων βέλους της Notre Dmae το οποίο κατέρρευσε κατά την πυρκαγιά.

 in.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου