Saturday, 20 April, 2024

Πανηγύρια Ερντογάν για την… «Ημέρα Ειρήνης και Ελευθερίας», της εισβολής στην Κύπρο

«Η Μητέρα Πατρίδα είναι πάντα αφοσιωμένη στον αγώνα των Τουρκοκυπρίων, όπως ήταν πριν από 46 χρόνια. Είναι η εγγύηση της τουρκοκυπριακής

ειρήνης, σταθερότητας και ηρεμίας και θα συνεχίσει να είναι», τονίζει ο Ταγίπ Ερντογάν στο μήνυμά του για την «μαύρη» επέτειο της εισβολής στην Κύπρο, η οποία βέβαια για τους Τούρκους είναι ημέρα χαράς… Και μετά θεωρούν οι εκάστοτε Ελληνοκύπριοι ηγέτες ότι υπάρχει περίπτωση να λυθεί το Κυπριακό με τρόπο άλλον από αυτόν που θα συμφέρει την Τουρκία…
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας απευθυνόμενους προς τους Τουρκοκύπριους ανέφερε:
«Σας συγχαίρω ειλικρινά για την Ημέρα Ειρήνης και Ελευθερίας με την ευκαιρία της 46ης επετείου της Ειρηνευτικής Επιχείρησης της 20ης Ιουλίου 1974, η οποία τελικά εξάλειψε την απόπειρα κατάλυσης του νόμου, της ελευθερίας και της ύπαρξης των Τουρκοκυπρίων συνιδιοκτητών του νησιού. Η Επιχείρηση Ειρήνης είναι το όνομα της αναγέννησης ενός λαού που κάποιοι ήθελαν να τους διαγράψουν από την ιστορία. Αυτή η επιχείρηση έδειξε στον κόσμο τι μπορούν να αντέξουν οι Τουρκοκύπριοι όταν παραβιάζονται τα θεμελιώδη δικαιώματά τους, απειλείται η ελευθερία τους και όταν πρόκειται για την ύπαρξη και την επιβίωσή τους. Οι Τουρκοκύπριοι αγωνίζονται για ισότητα για περισσότερα από 50 χρόνια, όπως κανένας άλλος στον κόσμο. Ο τουρκοκυπριακός λαός πολεμούσε παρά τις κάθε είδους πιέσεις και απειλές και διεκδίκησε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του. Η Μητέρα Πατρίδα είναι πάντα αφοσιωμένη στον αγώνα των Τουρκοκυπρίων , όπως ήταν πριν από 46 χρόνια. Είναι η εγγύηση της τουρκοκυπριακής ειρήνης, σταθερότητας και ηρεμίας και θα συνεχίσει να είναι».
Αναφορά και στη λύση του Κυπριακού από τον Ερντογάν, φυσικά με την τουρκική έννοια της “λύσης”:
«Είναι δυνατόν να επιτευχθεί μια δίκαιη και μόνιμη λύση στο νησί μόνο με την αποδοχή της τουρκοκυπριακής ισότητας. Η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση στην πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων και τα ίσα δικαιώματά τους επί των φυσικών πόρων του νησιού. Η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή πλευρά παίρνουν πάντα θέση υπέρ της ειρήνης και συμφιλίωσης και έχει δείξει σαφή βούληση για λύση. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι τα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού θα θυσιαστούν με κάθε κόστος. Η Τουρκία, όσον αφορά την Κύπρο, θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία των δικαιωμάτων του τουρκικού λαού».
Το προκλητικό μήνυμα του Τουρκοκύπριου ηγέτη για την «Ημέρα της Ειρήνης και της Ελευθερίας»
Με ένα άκρως προκλητικό μήνυμα ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί αναφέρεται στην επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, μόνο που και αυτός χαρακτηρίζει την 20η Ιουλίου 1974 ως «Ημέρα της Ειρήνης και της Ελευθερίας».
«Αφήστε τον μεγάλο ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ να διαφωτίσει τον τρόπο μας για την ειρήνη στην πατρίδα, την ειρήνη στον κόσμο. Με τις καλύτερες ευχές μου, γιορτάζω την Ημέρα της Ειρήνης και της Ελευθερίας και τιμώ τους αγαπημένους μας μάρτυρες, τους βετεράνους μας, που έδωσαν τη ζωή τους για αυτόν τον σκοπό».
newsbreak.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου