Thursday, 28 March, 2024

Παράλυση λόγω του χιονιού στις ανατολικές ΗΠΑ, τουλάχιστον 18 θάνατοι

Τους τουλάχιστον 18 έχουν φτάσει οι θάνατοι που αποδίδονται στην κακοκαιρία στις ανατολικές ΗΠΑ, με την επέλαση του «Snowzilla» να έχει τυλίξει στον πάγο μεγάλες πόλεις και να έχει κάνει ακόμη και την ίδια τη Νέα Υόρκη να έχει παραλύσει.

Κοντά στα επίπεδα ρεκόρ το χιόνι στο Μεγάλο Μήλο -στα 68 εκατοστά- με μεγάλες δυσκολίες στις μετακινήσεις ενώ σε άλλες πολιτείες σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος.
Το χιόνι σταμάτησε να πέφτει στη Νέα Υόρκη το πρωί της Κυριακής (νύχτα Σαββάτου, τοπική ώρα). Στο Σέντραλ Παρκ, στην καρδιά της μητρόπολης, το ύψος του χιονιού έχει φτάσει τα 68 εκατοστά, δηλαδή ελάχιστα χαμηλότερα από το ρεκόρ των τελευταίων αιώνων των 68,3 εκατοστών (που μάλιστα είχε σημειωθεί τον Φεβρουάριο του 2006).
Στη Νέα Υόρκη, το πρωί της Κυριακής αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας που είχε επιβληθεί για να διευκολυνθεί ο καθαρισμός των δρόμων.
Στις υπόλοιπες περιοχές που πλήττονται, κυρίως την Ουάσινγκτον και σημεία της Πενσιλβάνια και της Βιρτζίνια, τα περισσότερα έκτακτα μέτρα προβλέπονται να μείνουν σε ισχύ.
Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα που οφείλονται στις καιρικές συνθήκες στο Αρκάνσας, τη Βόρεια Καρολίνα, το Κεντάκι, το Οχάιο, το Τενεσί και τη Βιρτζίνια. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στο Μέριλαντ και τρεις στην πόλη της Νέας Υόρκης ενώ φτυάριζαν το χιόνι. Δύο έχασαν τη ζωή τους από υποθερμία στη Βιρτζίνια, δήλωσαν αξιωματούχοι. Στην ακτή του Νιού Τζέρζι, που είχε πληγεί σοβαρά το 2012 από την υπερκαταιγίδα Σάντι, η θύελλα προκάλεσε πλημμύρες σε αρκετά σημεία πάνω στην ακτογραμμή.
Η χιονοθύελλα συνεχίσθηκε σε όλη τη διάρκεια της νύκτας και στην πόλη της Νέας Υόρκης, το βόρειο Νιού Τζέρζι και το δυτικό Λονγκ Άιλαντ αναμένονται συγκεντρώσεις χιονιού 61 έως 76 εκατοστά, με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 64 χλμ/ώρα, ανακοίνωσε η NWS. Η ορατότητα αναμένεται να μειωθεί στα 400 μέτρα ή λιγότερο.
Η υπηρεσία δημόσιων συγκοινωνιών της Ουάσινγκτον αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία των δημόσιων μέσων μεταφοράς. «Αναμένουμε συνεχείς ισχυρούς ανέμους σε όλη την περιοχή, με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι πολύ περιορισμένη» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η δήμαρχος της Ουάσινγκτον Μάριελ Μπόουζερ.
Περισσότερες από 5.100 πτήσεις είχαν ακυρωθεί το Σάββατο, και άλλες 3.300 ακυρώθηκαν την Κυριακή.

Παράλυση λόγω του χιονιού στις ανατολικές ΗΠΑ, τουλάχιστον 18 θάνατοι

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου