Thursday, 25 April, 2024

Παραίτηση Ματέο Ρέντσι – Οι εξελίξεις στο δημοψήφισμα – βίντεο

«Αναλαμβάνω την ευθύνη της ήττας», δήλωσε ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

«Αύριο (σ.σ. σήμερα) το απόγευμα θα συγκαλέσω συνεδρίαση του τελευταίου υπουργικού συμβουλίου και θα ανέβω στο Προεδρικό Μέγαρο να παραιτηθώ», πρόσθεσε ο Ρέντσι.

Έδωσε την διαβεβαίωση ότι η κυβέρνησή του θα δουλέψει, πριν παραιτηθεί, για την τελική έγκριση του προϋπολογισμού του 2017 και για τα τελευταία μέτρα υπέρ των σεισμοπαθών. «Έχασα και το λέω με δυνατή φωνή: έκανα ότι μπορούσα, αλλά με την ήττα δεν μπορείς να σφυρίζεις αδιάφορα», τόνισε ο Ιταλός κεντροαριστερός Πρωθυπουργός. Ευχαρίστησε την σύζυγό του Ανιέζε και τα παιδιά του, με έντονη συγκίνηση.

«Για να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα, δεν μπορούμε να μείνουμε γραπωμένοι στις καρέκλες μας», δήλωσε ο Ρέντσι, και εξήγησε ότι «οι ηγέτες του μετώπου του “όχι” θα πρέπει να αναλάβουν, τώρα, την πρωτοβουλία για την έγκριση νέου εκλογικού νόμου». «Μπορεί να χάσει, κανείς, ένα δημοψήφισμα, αλλά η χώρα μας είναι η ωραιότερη του κόσμου», είπε, παράλληλα, ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι ήταν εμφανώς συγκινημένος στο διάγγελμα του μετά τη δεδομένη νίκη του «Όχι» στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, ανέλαβε πλήρως την ευθύνη της ήττας του στρατοπέδου του “Ναι” και ιδιαίτερα συγκινημένος, αποχαιρέτισε τους Ιταλούς σε ένα σκηνικό που θύμιζε λίγο την παραίτηση του Ντέιβιντ Κάμερον μετά το δημοψήφισμα για το Brexit.

Ο ιταλικός Τύπος για το δημοψήφισμα και την παραίτηση Ρέντσι

Η ήττα του «ναι» στη συνταγματική αναθεώρηση που πρότεινε ο Πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι και βέβαια η δήλωση παραίτησης αποτελούν τα κυρίαρχα θέματα στα πρωτοσέλιδα του ιταλικού Τύπου που κυκλοφορούν σήμερα.

Παραίτηση Ματέο Ρέντσι – Οι εξελίξεις στο δημοψήφισμα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου