Friday, 29 March, 2024

Παραλίγο νέο μακελειό στις ΗΠΑ: Γυναίκα «εξουδετέρωσε» άνδρα που πυροβόλησε σε πάρτι γενεθλίων

Μπορεί οι «πληγές» που άνοιξε στην κοινωνία των ΗΠΑ το μακελειό στο Τέξας να μην έχουν κλείσει ακόμη, αλλά αυτό δεν φαίνεται να αποθάρρυνε έναν επίδοξο μακελάρη.

Ένας 37χρονος στη δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ, ο οποίος άνοιξε πυρ με ημιαυτόματο όπλο εναντίον πλήθους ανθρώπων που γιόρταζαν σε ένα πάρτι γενεθλίων, πυροβολήθηκε και έπεσε νεκρός από μια γυναίκα, η οποία αντέδρασε γρήγορα μπροστά σε όσα εκτυλίσσονταν εκείνη τη στιγμή. Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή (27/5).

Σύμφωνα με το BBC, ο άνδρας που έπεσε νεκρός ονομαζόταν Ντένις Μπάτλερ, είχε ένα «πλούσιο» ποινικό παρελθόν και στο στόχαστρό του έβαλε μια ομάδα περίπου 40 ατόμων.

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Τόνι Χάζελετ, έκανε γνωστό ότι τα γρήγορα αντανακλαστικά της γυναίκας έσωσαν ζωές και πιθανόν απέτρεψαν ακόμη ένα μακελειό στη χώρα, μετά την πολύνεκρη επίθεση σε σχολείο του Τέξας. Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο Μπάτλερ φέρεται να βγήκε εκτός εαυτού, όταν καθώς περνούσε με το αυτοκίνητό του από το σημείο, έλαβε συστάσεις να πηγαίνει πιο αργά, καθώς παιδιά έπαιζαν στην περιοχή. Στη συνέχεια, επέστρεψε οπλισμένος με ένα τουφέκι τύπου AR-15 και άνοιξε πυρ από το όχημά του στο πάρτι γενεθλίων.

Ο Χάζελετ, αναφερόμενος στο περιστατικό μέσω σχετικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, επισήμανε ότι η γυναίκα που πυροβόλησε τον άνδρα δεν είχε ποινικό παρελθόν. «Είναι απλώς ένα μέλος της κοινότητας που κρατούσε νόμιμα το όπλο της», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Αντί να τρέξει από την απειλή, την αντιμετώπισε και έτσι έσωσε πολλές ζωές».

Η ίδια παρέμεινε στο σημείο μετά το περιστατικό και συνεργάζεται με τις Αρχές, ώστε να δώσει την εκδοχή της για το περιστατικό. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, δεν αναμένεται να της απαγγελθούν κατηγορίες. Ο Μπάτλερ βρέθηκε νεκρός στο σημείο με πολλαπλά τραύματα από πυροβολισμούς. Σύμφωνα με τον Χάζελετ, δεν είναι ακόμη σαφές πώς ο νεκρός απέκτησε το όπλο -το οποίο δεν του επιτρεπόταν να έχει στην κατοχή του, καθότι ήταν καταδικασμένος.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου