Thursday, 28 March, 2024

Ποιοι είναι οι «δισεκατομμυριούχοι βαμπίρ» της Κίνας και γιατί κρύβονται στις σκιές;

Ποιοι είναι οι «δισεκατομμυριούχοι βαμπίρ» της Κίνας και γιατί κρύβονται στις σκιές; 

Πρόκειται για μια δύσκολη περίοδο για τους 360 δισεκατομμυριούχους στην Κίνα, αναφέρει άρθρο του CNN. Μετά την κρίση στο χρηματιστήριο και την κρατική καμπάνια κατά τη διαφθοράς, οι πλούσιοι της χώρας αναγκάζονται να κρατήσουν χαμηλό προφίλ ή να περάσουν τον χρόνο τους στο εξωτερικό.

«Φοβούνται», εξηγεί η ιδρύτρια του Γραφείου Έρευνας Αγορών της Κίνας, Shaun Rein, προσθέτοντας ότι οι δισεκατομμυριούχοι υιοθετούν ακραία μέτρα προκειμένου να κρύψουν τον πλούτο τους. Ο δημιουργός της Λίστας των Πλουσίων της Κίνας του δικτύου Hurun, Rupert Hoogewerf, ανέφερε στο CNN πως για κάθε προβεβλημένο δισεκατομμυριούχο, υπάρχουν άλλοι δύο που κρύβονται στις σκιές. Αυτοί είναι οι αποκαλούμενοι «δισεκατομμυριούχοι βαμπίρ».

«Ο βαμπιρικός πλούτος είναι αυτός που κατέχουν τα βαμπίρ, οι άνθρωποι που φοβούνται το φως της ημέρας. Αν δουν το φως, ή στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο πλούτος τους εκτεθεί στο κοινό, αυτοί οι άνθρωποι ζαρώνουν και πεθαίνουν. Συλλαμβάνονται αμέσως», εξηγεί. Σύμφωνα με το CNN, η επιδεικτική κατανάλωση στην Κίνα του Xi Jinping, γνωστή και ως «Δυναστεία της Επίδειξης» (Bling Dynasty), απειλείται. Αυτό το 1% των πλούσιων Κινέζων προσπαθούν να βρουν άλλους τρόπους να ξοδέψουν την περιουσία τους, όπως είναι τα ταξίδια. Βέβαια, όσον αφορά την δεύτερη γενικά δισεκατομμυριούχων, τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα.

Πρόσφατα ο γιος ενός πάμπλουτου Κινέζου μπήκε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων γιατί δημοσίευσε φωτογραφία στην οποία ο σκύλος του φαίνεται να φορά δύο ολόχρυσα ρολόγια της Apple. Όπως εξηγεί το CNN, κύριο μέλημα των δισεκατομμυριούχων είναι να πειθαρχήσουν τους κληρονόμους τους, προκειμένου να μην εκτεθούν.

πηγη: neanews.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου