Thursday, 28 March, 2024

Πούτιν: Θα χτυπήσουμε άμεσα όποιον παρέμβει στην Ουκρανία και απειλήσει την ασφάλεια της Ρωσίας

Σαφείς απειλές εναντίον «οποιουδήποτε παρέμβει στην Ουκρανία και απειλήσει την ασφάλεια της Ρωσίας», ένα 24ωρο μετά την απόφαση των χωρών της Δύσης να στείλουν βαρύ οπλισμό

στο Κίεβο, εκτόξευσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας στη ρωσική βουλή.
Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στις δυτικές δυνάμεις που επιχειρούν να διχάσουν τη Ρωσία και δήλωσε ότι «έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για αστραπιαίο χτύπημα σε όποιον αποπειραθεί να παρέμβει στην κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία».
Ο Πούτιν αναφέρθηκε στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία και ειδικότερα στο Ντονμπάς, «στόχος της οποίας είναι να προστατεύσει τους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν υποστεί τρομοκρατία και εκφοβισμό για οκτώ χρόνια από το καθεστώς του Κιέβου», όπως τόνισε.
Την Τρίτη το μεσημέρι και την Τετάρτη το πρωί, ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν με πυραύλους στρατηγική γέφυρα στον ποταμό Δνείστερο, στην περιφέρεια της Οδησσού, μέσω της οποίας οι δυτικές δυνάμεις μετέφεραν οπλικά συστήματα και πολεμοφόδια προς τον ουκρανικό στρατό. Η Μόσχα πιστεύει ότι με τον βομβαρδισμό της γέφυρας και της σιδηροδρομικής γραμμής που τη διέσχιζε, ανέκοψε τη βασική γραμμή τροφοδοσίας του Κιέβου και δυσχέρανε σε ικανό ποσοστό τις προσπάθειες άμυνας.
Αναφερόμενος στις κυρώσεις που επέβαλλε η Δύση, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι το ρούβλι, το τραπεζικό σύστημα, ο τομέας των μεταφορών και η οικονομία της Ρωσίας στο σύνολό τους έχουν αντέξει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Μόσχας και υποσχέθηκε απάντηση στις προσπάθειες απομόνωσης της Ρωσίας.
Το υπουργείο Οικονομίας της Ρωσίας αναμένει ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) θα συρρικνωθεί κατά 8,8% το 2022 σύμφωνα με το βασικό σενάριο ή κατά 12,4% σύμφωνα με ένα πιο συντηρητικό σενάριο, μέ βάση ένα έγγραφο που είδε το Reuters, το οποίο δείχνει ότι οι πιέσεις που ασκούν οι κυρώσεις έχουν επιπτώσεις.
Πηγή: skai.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου