Tuesday, 23 April, 2024

Προπονητής τένις βίαζε ανήλικες μαθήτριες του – Καταδίκη 18 ετών

Ο πρώην προπονητής του τένις, Άντριου Γκίντες, καταδικάστηκε σε δεκαοκτώ χρόνια κάθειρξης για βιασμό πρώην μαθητριών του

όλες ανήλικες κατά τον κρίσιμο χρόνο τέλεσης του κακουργήματος.
Στο τέλος αυτής της δεύτερης δίκης, που χαρακτηρίστηκε από δύσκολες μαρτυρίες, ο Γκίντες, ο οποίος είχε καταδικαστεί στην ίδια ποινή πρωτοδίκως, κρίθηκε ένοχος για βιασμό και σεξουαλική επίθεση τεσσάρων κοριτσιών ηλικίας 12 έως 17 ετών, στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και στο διάστημα μεταξύ 2009 και 2014.
Την εποχή εκείνη, ο 53χρονος σήμερα Άντριου Γκίντες ήταν διάσημος προπονητής του συλλόγου Sarcelles και θεωρούνταν χαρισματικός, αλλά πολύ σκληρός με τους μαθητές του.
Το πρώτο θύμα του ήταν 12 ετών όταν τον συνάντησε, το 1999. Μεγάλο ταλέντο κι ελπίδα για τη γενιά της, ισχυρίστηκε ότι είχε βιαστεί και κακοποιηθεί σεξουαλικά σχεδόν 400 φορές από τον πρώην προπονητή της, ως την ηλικία των 14 ετών. Ένα μοτίβο που επαναλήφθηκε με άλλα τρία θύματα, ηλικίας 15 έως 17 ετών.
Το ένα μετά το άλλο, τα θύματα περιέγραψαν μια «διαδικασία κράτησης», στην οποία τις απέκοψε από τις οικογένειες και τους φίλους τους, αναγκάζοντάς τις συχνά σε βίαιο σεξ, στο αυτοκίνητό του, στις τουαλέτες του συλλόγου ή κατά τη διάρκεια πρακτικής άσκησης.
Όλες έγιναν «σεξουαλικές σκλάβες» ενός «γκουρού» που ασκούσε μαζί τους την τακτική «ζεστό και κρύο», εξήγησε ο γενικός εισαγγελέας, ο οποίος είχε ζητήσει φυλάκιση δεκαοκτώ ετών.
«Οι εξαιρετικά ενοχλητικές δηλώσεις των θυμάτων με έκαναν να νιώθω πραγματικά σάπιος», δήλωσε ο Γκίντες πριν το δικαστήριο αποσυρθεί για να συζητήσει. Παραδέχτηκε επίσης ότι συνειδητοποίησε την ενοχή του και τη φρίκη όσων διέπραξε.
«Για μένα», δήλωσε ο νομικός σύμβουλος δύο εκ των νεαρών γυναικών Ντιντιέ Λεκ, «είναι μια προβλέψιμη απόφαση, που εξηγείται από τη σοβαρότητα των γεγονότων, τη διάρκεια στο χρόνο και τη συχνότητά τους».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου