Thursday, 25 April, 2024

Πρόεδρος Αζερμπαϊτζάν: “Ναι” σε συνομιλίες για το Ναγκόρνο Καραμπάχ, “όχι” σε παραχωρήσεις

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγεφ δήλωσε την Παρασκευή ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

για την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν προτίθεται να κάνει καμία παραχώρηση προς την Αρμενία.
Πρόσθεσε επίσης ότι καμία χώρα δεν θα μπορούσε να επηρεάσει το Μπακού ώστε να κάνει πίσω στη σύγκρουση με την Αρμενία για το Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος που απηύθυνε στον λαό της χώρας του, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν συνομιλίες όσο η Αρμενία συνεχίζει να επιμένει ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ αποτελεί τμήμα της επικράτειάς της.
Ο Αλίγεφ τόνισε επίσης ότι η στρατιωτική επέμβαση του Αζερμπαϊτζάν άλλαξε την εικόνα στο πεδίο της αντιπαράθεσης.
Οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων των Αζέρων και των Αρμενίων συνεχίζονται την Παρασκευή τόσο μέσα στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ όσο και γύρω από αυτήν, αν και το σχέδιο για τη διεξαγωγή συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών στη Μόσχα δημιουργούν ελπίδες για τερματισμό των θανατηφόρων συγκρούσεων στον Νότιο Καύκασο που διαρκούν εδώ και περισσότερα από 25 χρόνια.
capital.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου