Thursday, 28 March, 2024

Πόλεμος, Ουκρανία: Νεκροί 4 άμαχοι από βομβαρδισμό σε χωριό της Ρωσίας

Τέσσερις είναι οι νεκροί από τον βομβαρδισμό των ουκρανικών στρατευμάτων σε χωριό που βρίσκεται στη ρωσική περιφέρεια Μπριάνσκ

τη νύχτα του Σαββάτου προς ξημερώματα Κυριακής, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνήτη, Αλεξάντερ Μπογκομάζ.

Ειδικότερα, ουκρανικοί πύραυλοι έπληξαν το χωριό Σουζέμκα, το οποίο βρίσκεται περίπου 10 χλμ., μακριά από τα ρωσοουκρανικά σύνορα, σύμφωνα με τον κ. Μπογκομάζ. «Τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν», ανέφερε ο κυβερνήτης μέσω Telegram.

Ο αρχικός απολογισμός έκανε λόγο για δύο νεκρούς. Σωστικά συνεργεία ανέσυραν δυο πτώματα από τα συντρίμμια σπιτιού που καταστράφηκε, εξήγησε ο κ. Μπογκομάζ. Κοινότητες και υποδομές σε ρωσικές περιοχές κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία, ιδίως στην Μπριάνσκ και στην Μπιέλγκοροντ, υφίστανται συχνά πλήγματα που αποδίδονται από τη Μόσχα στο Κίεβο. Το περασμένο Σάββατο (29/4), το ηλεκτρικό ρεύμα κόπηκε σε πέντε χωριά στην Μπιέλγκοροντ εξαιτίας πυρών του ουκρανικού πυροβολικού.

Πάντως η Ουκρανία σπανίως αναλαμβάνει δημόσια την ευθύνη για επιθέσεις προς τη Ρωσία ή σε ουκρανικές περιοχές που πλέον έχουν καταλάβει τα ρωσικά στρατεύματα. Τα δύο μέρη διαψεύδουν πως βάζουν στο στόχαστρο αμάχους.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου