Friday, 19 April, 2024

Πόρτο Χέλι: Σύγκρουση δυο σκαφών – Δυο νεκροί και μια γυναίκα σοβαρά τραυματίας

Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια του ναυτικού δυστυχήματος που σημειώθηκε μόλις 350 μέτρα από την ακτή, στη θαλάσσια περιοχή Θυνί Αργολίδας

κοντά στο Πόρτο Χέλι, όταν ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος στο οποίο επέβαιναν 10 Γάλλοι υπήκοοι (δύο άνδρες, τρείς γυναίκες και πέντε παιδιά), συγκρούστηκε με ξύλινο αλιευτικό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν δύο άνδρες και μία γυναίκα, όλοι Έλληνες.
Εξαιτίας της σύγκρουσης το ξύλινο σκάφος βυθίστηκε αμέσως. Οι δύο άνδρες ανασύρθηκαν νεκροί, ενώ η γυναίκα που είναι σοβαρά τραυματισμένη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Η γυναίκα διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και από εκεί διακομίσθηκε σε νοσοκομείο.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα οι Γάλλοι επιβαίνοντες του ταχύπλοου είναι καλά στην υγεία τους.
Οι Γάλλοι υπήκοοι(δύο άνδρες και τρείς γυναίκες) που επέβαιναν στο ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος υποβλήθηκαν σε μία πρώτη αλκομέτρηση με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα ενώ θα γίνει και επιπλέον εξέταση στο νοσοκομείο όπου αναμένεται να μεταφερθούν για προληπτικούς λόγους.
Στη θαλάσσια περιοχή όπου έγινε η σύγκρουση των σκαφών αναμένονται στελέχη της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών προκειμένου να ερευνήσουν τη θαλάσσια περιοχή για τυχόν άλλον αγνοούμενο που μπορεί πιθανόν να επέβαινε στο ξύλινο αλιευτικό σκάφος.
Στην περιοχή έσπευσαν τέσσερα σκάφη του Λιμενικού, σκάφη ιδιωτών και θαλάσσια ταξί.
Σύμφωνα με πληροφόρηση από το Μέγαρο Μαξίμου, για το συμβάν στο Πόρτο Χέλι συνεχίζονται οι έρευνες.
nooz.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου