Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ρωσία: Αεροπορικό δυστύχημα με 41 νεκρούς, ανάμεσά τους και δύο παιδιά

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά το αεροπορικό δυστύχημα στη Ρωσία, που είχε ως αποτέλεσμα 41 άνθρωποι

να χάσουν τη ζωή τους. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και δύο παιδιά.
Η αεροπορική τραγωδία, συνέβη όταν το αεροσκάφος της εταιρείας Aeroflot πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας.
Σύμφωνα με την επιτροπή ερευνών οι 37 από τους 78 επιβάτες και μέλη του πληρώματος, που επέβαιναν στο Sukhoi Superjet 100, διασώθηκαν.
Η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της διευκρίνισε ότι το αεροπλάνο «επέστρεψε στο αεροδρόμιο για τεχνικούς λόγους» και ότι οι μηχανές του τυλίχθηκαν στις φλόγες μετά την προσγείωση.
Η κατασκευάστρια εταιρεία διαβεβαίωσε ότι το αεροπλάνο είχε περάσει από τον προγραμματισμένο έλεγχο συντήρησης τον Απρίλιο. Το SS100 ήταν καινούριο αεροσκάφος, αφού κατασκευάστηκε τον Αύγουστο του 2017.
Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, έδωσε εντολή στον υπουργό Μεταφορών Εβγκένι Ντίτριτς να συγκροτήσει μια επιτροπή για να ερευνήσει τις συνθήκες του δυστυχήματος. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε επίσης να γίνει έρευνα εις βάθος, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου