Thursday, 28 March, 2024

Ρωσία: «Λουτρό αίματος» σε σχολείο. 15 νεκροί. Τα 11 παιδιά

Ένοπλος άνοιξε πυρ σκοτώνοντας τουλάχιστον 15 άτομα, ανάμεσά τους 11 μαθητές. Νεκροί είναι ακόμα δύο μέλη της υπηρεσίας ασφαλείας της σχολικής εγκατάστασης και δύο καθηγητές.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών, 20 άτομα τραυματίστηκαν, ενώ ο ένοπλος αυτοκτόνησε.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε την επίθεση «απάνθρωπη πράξη τρομοκρατίας». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, «ο πρόεδρος θρηνεί βαθιά για τους θανάτους παιδιών και ενηλίκων στο σχολείο που διαπράχθηκε τρομοκρατική επίθεση». Ο ύποπτος «φορούσε ένα μαύρο μπλουζάκι με ναζιστικό σύμβολο και μια κουκούλα», δήλωσε η αρμόδια Ανακριτική Επιτροπή διευκρινίζοντας ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησής του».

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο σχολικό συγκρότημα 88, που φιλοξενεί 1.000 μαθητές και 80 δασκάλους. Το κίνητρο του δράστη, που φέρεται να κρατούσε δύο όπλα, παραμένει προς το παρόν άγνωστο.

Δυνάμεις ασφαλείας έχουν σπεύσει στο σημείο και το σχολικό συγκρότημα έχει εκκενωθεί. Το Ιζέφσκ, μια πόλη σχεδόν 650.000 κατοίκων, είναι η πρωτεύουσα της δημοκρατίας της Ουντμουρτίας στο κέντρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, λίγο δυτικότερα της οροσειράς των Ουραλίων, που χωρίζει την Ευρωπαϊκή από την Ασιατική Ρωσία.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου