Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ρωσία: Σε διαρροή από αποθήκη χημικών όπλων οφείλεται η πολύνεκρη επίθεση στη Συρία

Στους 72 ανέρχονται οι νεκροί από τη “χημική επίθεση” κατά της πόλης Χαν Σεϊχούν της βορειοδυτικής  Συρίας.

Η μόλυνση από δηλητηριώδη αέρια στην πόλη Χαν Σεϊχούν της Συρίας, ήταν συνέπεια διαρροής αερίων από αποθήκη χημικών όπλων των ανταρτών, μετά τον βομβαρδισμό της από συριακά μαχητικά αεροσκάφη της, αναφέρει σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, τα συμπτώματα που παρουσίασαν τα θύματα της επίθεσης αυτής (σ.σ.: κυρίως διεσταλμένες κόρες, σπασμοί και αφρός στο στόμα) είναι τα ίδια με τα συμπτώματα από προηγούμενη επίθεση με χημικά όπλα, που έκαναν οι αντάρτες.

Στο μεταξύ, στους 72 έχουν ανέλθει μέχρι στιγμής οι νεκροί από τη “χημική επίθεση” κατά της Χαν Σεϊχούν, ανάμεσά στους οποίους είναι 20 παιδιά, αναφέρει η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

“Μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν επίσης 17 γυναίκες και ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανόν να αυξηθεί, διότι υπάρχουν αγνοούμενοι” αναφέρει το Παρατηρητήριο.

Δεκάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, με σπασμούς και πασχίζοντας να αναπνεύσουν μέσα από τις μάσκες οξυγόνου έχασαν τη ζωή τους έπειτα από την αεροπορική επιδρομή στην ανταρτοκρατούμενη πόλη.

Η επίθεση προκάλεσε διεθνή κατακραυγή και πολλές δυτικές χώρες επέρριψαν την ευθύνη το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο υπέβαλαν σχέδιο απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο συνέρχεται επειγόντως, με την οποία καταδικάζουν την χημική επίθεση στην Συρία και ζητούν ταχεία και ολοκληρωμένη έρευνα.

news247.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου