Thursday, 28 March, 2024

Ρωσία: 16 νεκροί από τη σύγκρουση λεωφορείου και δύο φορτηγών

Δεκαέξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα, Κυριακή, κατά τη σύγκρουση ενός μικρού λεωφορείου και δύο φορτηγών στο Ουλιάνοφσκ της Ρωσίας (στην περιοχή του Βόλγα), μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Σύμφωνα με μάρτυρες που επικαλούνται τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ένα φορτηγό βγήκε από τη λωρίδα του όταν συγκρούστηκε με ένα μινιμπάς που κινείτο προς την αντίθετη κατεύθυνση, κοντά στο χωριό Νικολάγιεφκα.

Την ώρα του ατυχήματος, το μικρό λεωφορείο χτυπήθηκε και στο πίσω μέρος από άλλο φορτηγό. Στις εικόνες που έδειξε το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Ren TV φαίνεται το λεωφορειάκι να έχει σχεδόν ισοπεδωθεί από τα δύο φορτηγά.

«Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, ο οδηγός ενός φορτηγού οδήγησε το όχημα στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε με ένα μικρό λεωφορείο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών της περιοχής Ουλιάνοφσκ. Στο τροχαίο σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι, όλοι τους πολίτες του Καζακστάν, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης τις οποίες επικαλείται το ρωσικό δημόσιο πρακτορείο Ria Novosti.

Άλλοι τρεις άνθρωποι -δύο άνδρες και μια γυναίκα- νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, έγραψε στο Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας Ουλιάνοφσκ, Αλεξέι Ρούσκιχ.

Οι παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας είναι συχνές στη Ρωσία, όπου τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί πολλά θανατηφόρα ατυχήματα με λεωφορείο.

Τον Ιανουάριο, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 21 τραυματίστηκαν σε τροχαίο με λεωφορείο στην περιοχή Ριαζάν, περίπου 270 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας. Τον Δεκέμβριο του 2019, ένα λεωφορείο με σχεδόν 40 επιβάτες έπεσε σε παγωμένο ποτάμι στην περιοχή Ζαμπαϊκάλσκ της Σιβηρίας, με αποτέλεσμα 19 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 21 να τραυματιστούν.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου