Thursday, 25 April, 2024

Ρωσίδα μπαλαρίνα χόρεψε τη Λίμνη των Κύκνων στον πάγο

Μάγεψε η χορεύτρια Ιλμίρα Μπαγκαουτντίνοβα η οποία βρέθηκε στα παγωμένα νερά του Φινλανδικού Κόλπου,
στο πλαίσιο μιας διαμαρτυρίας με κύριο χαρακτηριστικό της τον… χορό. Οι ντόπιοι τάσσονται κατά της κατασκευής ενός λιμανιού στην περιοχή, υποστηρίζοντας ότι απειλεί έναν μοναδικό σε ομορφιά φυσικό οικότοπο.

Όταν διάβασε σχετικά δημοσιεύματα, η Ρωσίδα χορεύτρια αποφάσισε να συμμετάσχει στη διαμαρτυρία με τον δικό της τρόπο. Αψηφώντας τις πολικές θερμοκρασίες, φόρεσε τις πουέντ της και μια λευκή τουτού και χόρεψε στα παγωμένα νερά του κόλπου Μπαταρεϊνάγια. Στην περιοχή η θερμοκρασία ήταν -15 βαθμούς Κελσίου, αυτό όμως δεν την πτόησε στην προσπάθειά της να αναδείξει την εκστρατεία αποτροπής δημιουργίας λιμανιού στη βορειοδυτική Ρωσία, έναντι της Φινλανδίας.Η χορεύτρια του θεάτρου Μαριίνσκι ανέβασε το βίντεο στο διαδίκτυο, προσθέτοντας μουσική από τη «Λίμνη των Κύκνων» του Τσαϊκόφσκι, σε μια αναφορά στους κύκνους που ζουν στην περιοχή, σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων δυτικά της Αγίας Πετρούπολης.
«Είναι ένα μοναδικά φυσικό και ιστορικό μέρος, όπου οι κύκνοι κάνουν τις φωλιές τους την άνοιξη, όπου οικογένειες με παιδιά κάνουν διακοπές το καλοκαίρι, όπου εκατοντάδες ψαράδες βγαίνουν στον πάγο τον χειμώνα», έγραψε στο Facebook. «Όλα αυτά απειλούνται με καταστροφή».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου