Thursday, 28 March, 2024

Ρωσικό Υπ.Αμ.: «Οι Αμερικάνοι χρηματοδότησαν και έστησαν την πανδημία»

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας θεωρεί πιθανό, όπως μεταδίδει το γερμανόφωνο Russia Today, ότι το πρόγραμμα παγίδευσης νυχτερίδων

του Οργανισμού Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID) ήταν υπεύθυνο για την εμφάνιση του νέου τύπου κορωνοϊού, ο οποίος είναι γνωστός ως «SARS-CoV-2 και κράτησε τον κόσμο σε αγωνία για πάνω από δύο χρόνια.

Αυτό είπε ο αντιστράτηγος Igor Kirillov, επικεφαλής των τμημάτων προστασίας NBC των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, σε δημοσιογράφους του πρακτορείου ειδήσεων TASS την Πέμπτη.

Ο Κιρίλοφ διευκρίνισε τις υποψίες του ως εξής: «Εξετάζουμε το ενδεχόμενο ο Οργανισμός των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID) να συμμετείχε στην δημιουργία του νέου κορωνοϊού. Από το 2009, ο οργανισμός χρηματοδοτεί το πρόγραμμα PREDICT, το οποίο μελετά νέους τύπους κορονοϊών και νυχτερίδες που μεταφέρουν αυτούς τους ιούς! Ένας από τους ανάδοχους του έργου ήταν η Metabiota, μια εταιρεία γνωστή για τις στρατιωτικές βιολογικές της δραστηριότητες στην Ουκρανία».

Ο Ρώσος αντιστράτηγος υπενθύμισε ότι στην Διάσκεψη για την Ασφάλεια της Βόρειας Αμερικής τον Ιούλιο, ο Τζέισον Κρόου, μέλος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των ΗΠΑ, προειδοποίησε τους Αμερικανούς για τους κινδύνους να δώσουν το DNA τους σε ιδιωτικές εταιρείες για δοκιμές, επειδή υπάρχει «η πιθανότητα να πωληθούν τα αποτελέσματα των δοκιμών σε τρίτους» και ότι αυτές οι πληροφορίες «θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη βιολογικών όπλων για συγκεκριμένες ομάδες ή άτομα».

Ο Kirillov συνέχισε: «Δεδομένου του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης των ΗΠΑ για έρευνα σε στοχευμένους παράγοντες βιολογικού πολέμου, τέτοιες δηλώσεις μας αναγκάζουν να επανεξετάσουμε τα αίτια της πανδημίας της νέας λοίμωξης κορωνοϊού και τον ρόλο των στρατιωτικών βιολόγων των ΗΠΑ στην εμφάνιση και εξάπλωση του παθογόνου COVID-19».

Ταυτόχρονα, ο αντιστράτηγος πρόσθεσε, πριν από την πανδημία του COVID-19, το Ινστιτούτο Χόπκινς διεξήγαγε μια άσκηση με την ονομασία «Event-201», η οποία εξασκούσε ενέργειες που σχετίζονται με την επιδημία ενός μέχρι τώρα άγνωστου κορωνοϊού. «Η εφαρμογή του σεναρίου COVID-19 από την USAID και η σταδιακή κατάργηση του προγράμματος PREDICT το 2019 δείχνουν ότι η πανδημία ήταν σκόπιμη και οι ΗΠΑ συμμετείχαν στην δημιουργία της», αυτό είναι το συμπέρασμα των Ρώσων ειδικών σε συνέντευξή τους στο TASS.

el.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου