Saturday, 20 April, 2024

Σάλος για την ανήλικη «Ζιλί» στη Γαλλία: Θύμα βιασμού από 20 πυροσβέστες

Ένας φρικιαστικός φάκελος σεξουαλικής κακοποίησης καθώς και μια μεγάλη συζήτηση έχουν ανοίξει στη Γαλλία, στην οποία εκδικάζεται αυτόν τον καιρό

η υπόθεση μιας νεαρής γυναίκας η οποία καταγγέλλει ότι, ενώ ήταν ακόμη ανήλικη, είκοσι πυροσβέστες έκαναν σεξ μαζί της παρά τη θέλησή της.
Υπέρ της γυναίκας, η οποία είναι τώρα 25 ετών, έγιναν πλήθος διαμαρτυριών ανά τη χώρα.
Η 25χρονη υποστηρίζει ότι οι σεξουαλικές επιθέσεις ξεκίνησαν όταν ήταν μόλις 13 ετών, όταν ένας πυροσβέστης πήγε στο σπίτι της για να τη βοηθήσει εν μέσω μιας κρίσης πανικού που είχε το 2008.
Η «Ζιλί», όπως έχουν ονομάσει την κοπέλα τα γαλλικά ΜΜΕ, δηλώνει ότι ο πυροσβέστης έκανε σεξ μαζί της και στη συνέχεια… πέρασε το κορίτσι στους φίλους του –κάποιοι εκ των οποίων τη βίαζαν φορώντας τη στολή του πυροσβέστη- για τα δύο επόμενα χρόνια.
Η μητέρα του κοριτσιού δήλωσε στις Αρχές πως δεν είχε καταλάβει τίποτα, αποδίδοντας τις επισκέψεις στο γεγονός ο πυροσβέστης απλώς ενδιαφερόταν για την κατάσταση της υγείας της κόρης της.
Όπως δήλωσε μάλιστα στη Guardian τους είχε φτιάξει ακόμη και μια τούρτα για να τους ευχαριστήσει.
Τουλάχιστον τρεις από τους πυροσβέστες παραδέχτηκαν ότι έκαναν σεξ με το κορίτσι, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι έγινε με τη συναίνεσή του.
Στη Γαλλία δεν υπάρχει ηλικιακό όριο συναινετικού σεξ, οπότε ένα παιδί δεν θεωρείται αυτόματα θύμα βιασμού.
Υπάρχει ωστόσο ένας νόμος που εμποδίζει τους ανθρώπους με θέσεις εξουσίας να κάνουν σεξ με άτομα κάτω των 18 ετών, επομένως τουλάχιστον οι τρεις πυροσβέστες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «σεξουαλική βία». Η ποινή επισύρει ποινή κάθειρξης έως επτά χρόνων.
Παρόλα αυτά, η γυναίκα και οι δικηγόροι της ζητούν οι πυροσβέστες να κατηγορηθούν για βιασμό.
Αλλά για αυτό, το θύμα πρέπει να αποδείξει ότι εξαναγκάστηκε βίαια ή ξεγελάστηκε για τη σεξουαλική πράξη. Η δίωξη αυτή επιφέρει μέχρι 20 χρόνια πίσω από τα κάγκελα.
Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας αναμένεται να ακούσει τα επιχειρήματα της υπόθεσης την Τετάρτη.
«Όλα τα στερεότυπα σχετικά με τον βιασμό βρίσκονται σε αυτήν την υπόθεση: οι δικαστές και ο ψυχίατρος λένε ότι η ‘Ζιλί’ είναι ψεύτρα, ότι συναίνεσε να κάνει σεξ με όλους αυτούς τους άνδρες και ότι ψεύδεται για τους βιασμούς επειδή ντρέπεται», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας.

cnn.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου