Thursday, 28 March, 2024

Σάλος στην Τουρκία: Ο Ερντογάν βάζει στο στόχαστρο τα κοσμήματα του λαού

Σάλο έχουν προκαλεί στην Τουρκία οι φήμες ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται να βάλει… χέρι στα κοσμήματα του λαού για να αντιμετωπίσει το αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει η τουρκική οικονομία. 

Πριν από μια εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών, Νουρετίν Νεμπατί σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε δηλώσει ότι υπάρχουν σκέψεις στην τουρκική κυβέρνηση να εκδοθεί κάποιου είδους ομόλογο καλώντας τον κόσμο να καταθέσει τα χρήματά του και τις λίρες του στις τράπεζες για να πάρει ομόλογο του Δημοσίου.

Ο δήμαρχος της Ερζερούμ, Μεχμέτ Σεκμέν, ο οποίος είναι φιλοκυβερνητικός, το έκανε πιο συγκεκριμένο σημειώνοντας ότι ο λαός μπορεί να παραδώσει τα κοσμήματα του σε μια θυρίδα του κράτους, να πάρει ένα ομόλογο και όποτε τα χρειάζεται, να τα «δανείζεται» και μετά να τα επιστρέφει. «Ο κάθε πολίτης να φέρει τα σκουλαρίκια, τα βραχιόλια, το κάθε κόσμημά του στο κράτος, να ζυγιστούν, να τους δοθεί ένα ομόλογο και όλα αυτά να μπουν σε χρηματοκιβώτιο υπό τον έλεγχο του κράτους. Όποιος επιθυμεί, την ημέρα μιας εκδήλωσης, ενός γάμου, θα πηγαίνει να πάρει το κόσμημα, θα το φοράει και μετά θα το επιστρέφει στο κράτος», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος κόμματος «Μεγάλης Ενότητας», Μουσταφά Ντεστιτζί, ο οποίος ανήκει στην κυβερνητική συμμαχία απαντώντας για την ακρίβεια τόνισε ότι ο ίδιος δεν αγοράζει κρέας, αλλά όποτε θέλει να φάει, σφάζει ένα πρόβατο.  «Δεν πάω να αγοράσω κρέας από τον κρεοπώλη και δε δίνω 100 λίρες. Σφάζω ένα πρόβατο ή δίνω εντολή να σφάξουν και μου φέρνουν κρέας. Ίσως να μην μπορούν όλοι οι πολίτες, αλλά εγώ αυτό κάνω», υπογράμμισε. 

Πηγή: skai.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου