Wednesday, 24 April, 2024

Σαλβίνι: «Κάτω τα χέρια από την Αγία Σοφία» – Διαδήλωση της Λέγκας έξω από το τουρκικό προξενείο

Με συνθήματα όπως «Η Τουρκία ποτέ στην Ευρώπη» και «Κάτω τα χέρια από την Αγία Σοφία», ο Ματέο Σαλβίνι και μέλη της Λέγκας

πολιόρκησαν το τουρκικό προξενείο στο Μιλάνο μετά την απόφαση για τη μετατροπή σε τζαμί του εμβληματικού ναού της χριστιανοσύνης.Λίγα 24ωρα μετά τη σφοδρή αντίδρασή του στην απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Σαλβίνι επανήλθε στο θέμα δηλώνοντας: «Δεν είναι δυνατόν να μετατρέπονται σε τζαμιά παγκόσμιες ιστορικές και πολιτικές -πέρα από χριστιανικές θρησκευτικές-κληρονομιές. Δεν είναι δυνατόν ο ισλαμικός φανατισμός να σβήσει αιώνες ιστορίας, δικαιωμάτων, ελευθερίας και κατάκτησης. Και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν το τουρκικό καθεστώς να μετατρέπει τις εκκλησίες σε τζαμιά χωρίς κανείς να ανοίξει το στόμα του. Ας ελπίσουμε να αντιδράσουν η διεθνής κοινότητα και η Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία κατακλύζει το τουρκικό καθεστώς με εκατομμύρια Τούρκους. Είπαν ότι είναι μόνον το πρώτο βήμα. Αν σκύψουμε το κεφάλι σε λίγο θα δούμε και τον καθεδρικό [του Μιλάνου] να γίνεται τζαμί».

Υπό τις ιαχές δεκάδων οπαδών και στελεχών της Λέγκα ο Σαλβίνι πρόσθεσε: “Εγώ θα μπλόκαρα κάθε είδους χρηματοδότηση στο τουρκικό καθεστώς και θα έκλεινα μια για πάντα το θέμα της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρώπη. Έχουμε δώσει περισσότερα από δέκα δισεκατομμύρια ευρώ σε ένα καθεστώς που μετατρέπει τις βασιλικές σε τζαμιά και νομίζω ότι έχουμε υπερβάλει. Η κυβέρνησή μας αντιδρά σιωπηρά κι εγώ ως Ιταλός πολίτης ντρέπομαι για αυτή τη σιωπή”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου