Tuesday, 19 March, 2024

Σαλβίνι, Παραπομπή σε δίκη για το μεταναστευτικό: «Θα δικαστώ με ψηλά το κεφάλι»

Ο δικαστικός του Παλέρμο, αρμόδιος για τις προκαταρκτικές έρευνες, αποφάσισε την παραπομπή σε δίκη του γραμματέα της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι

για στέρηση ατομικής ελευθερίας 147 μεταναστών και προσφύγων. Η υπόθεση αφορά τους επιβαίνοντες στο πλοίο της ισπανικής ΜΚΟ Open Arms, οι οποίοι αναγκάσθηκαν να περιμένουν μια εβδομάδα, πριν αποβιβαστούν σε ιταλικό λιμάνι, τον Αύγουστο του 2019, λόγω άρνησης του Σαλβίνι (που ήταν τότε υπουργός Εσωτερικών) να δώσει το αναγκαίο «ελεύθερο».

Οι ακροαματικές διαδικασίες της δίκης θα αρχίσουν στις 15 Σεπτεμβρίου. Πριν από λίγο, ο γραμματέας της Λέγκα, υπογράμμισε μέσω διαδικτύου: «Παραπέμπομαι σε δίκη επειδή υπερασπίσθηκα τη χώρα μου; Θα πάω, λοιπόν, στο δικαστήριο, με ψηλά το κεφάλι, εξ ονόματος όλων». Η πάγια θέση του Σαλβίνι είναι ότι όλη η κυβέρνηση του τότε πρωθυπουργού, Τζουζέπε Κόντε, συμμεριζόταν την θέση του και ότι είχε ζητήσει σαφείς δεσμεύσεις για ανακατανομή των μεταναστών και προσφύγων στις χώρες της Ε.Ε. Η μη κυβερνητική οργάνωση Open Arms, από την μεριά της, έγραψε στο Twitter: «Είμαστε ευτυχισμένοι και για τους τόσους ανθρώπους που σώσαμε, τα τελευταία χρόνια». Η θέση της ΜΚΟ είναι ότι παραβιάσθηκε η βασική αρχή της διάσωσης ναυαγών, στο βωμό της πολιτικής προπαγάνδας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου