Thursday, 28 March, 2024

Σαραγόσα: Συντριβή μαχητικού. Εκτινάχθηκε ο πιλότος

Ένα μαχητικό αεροσκάφος F-18 συνετρίβη στην αεροπορική βάση της Σαραγόσα στην Ισπανία, κοντά σε πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο και από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα.

Ο πιλότος του μαχητικού αεροσκάφους κατάφερε να εκτιναχθεί πριν από τη συντριβή. Το τοπικό Heraldo de Aragón είπε ότι ο πιλότος τραυματίστηκε στο πόδι του, ενώ δεν έχουν αναφερθεί άλλοι τραυματισμοί μετά τη συντριβή. Ο πιλότος έχει μεταφερθεί στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Σαραγόσα.

Η συντριβή σημειώθηκε κατά τη διάρκεια έκθεσης για οικογένειες στρατιωτικών στη βάση. Ο πιλότος εκτελούσε ελιγμούς κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης όταν η συντριβή σημειώθηκε γύρω στις 12:10 μ.μ. τοπική ώρα. Τα ανατριχιαστικά πλάνα της συντριβής δείχνουν το F-18 να πέφτει με τη μύτη προς το έδαφος κοντά σε μια πυκνή αστική περιοχή. Ένας αυτόπτης μάρτυρας έγραψε στο Twitter: «Μόλις είδα ένα F-18 να συντρίβεται στην αεροπορική βάση της Σαραγόσα, ακριβώς έξω από τον αυτοκινητόδρομο. «Ο πιλότος εθεάθη να πηδάει».

Το τζετ έπεσε στο έδαφος πριν εμφανιστεί μια γιγάντια μπάλα φωτιάς, που συνοδεύτηκε κι από εκκωφαντική έκρηξη. Πλάνα που δείχνουν μια τεράστια στήλη καπνού να υψώνεται στον ουρανό κάνει το γύρο του διαδικτύου. Οι Αρχές αναφέρουν ότι το αεροσκάφος συνετρίβη εντός των εγκαταστάσεων της αεροπορικής βάσης, χωρίς να προκληθεί καμία ζημιά στον αστικό πληθυσμό. Παραμένει ασαφές τι προκάλεσε το δραματικό ατύχημα. Η Πολιτική Φρουρά ισχυρίστηκε ότι ο πιλότος αντιμετώπισε «κάποιο πρόβλημα» και έχασε τον έλεγχο του αεροπλάνου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου