Friday, 19 April, 2024

Σεισμός Τουρκία: Νεκροί εντοπίστηκαν οι Έλληνες στην Αντιόχεια

Νεκροί εντοπίστηκαν οι Έλληνες που αγνοούνταν στην Αντιόχεια μετά το  σεισμό στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Καθημερινή, όπως και τη Ναυτεμπορική, ο Έλληνας εντοπίστηκε θαμμένος στα συντρίμμια της πολυκατοικίας που διέμενε και ακολούθησε η ανάσυρσή του.

Αναμένεται και η ανάσυρση της σορού της άτυχης γυναίκας, που σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν δίπλα στον σύζυγό της.

Ο Γιώργος Αντύπας και η σύζυγός του, Νίντα Αντύπα, 65 και 62 ετών αντίστοιχα εντοπίστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες αγκαλιασμένοι κάτω από το κρεβάτι, στα συντρίμμια του σπιτιού τους, κάτω από τόνους τσιμέντου. Στην αρχή οι αρχές επέδειξαν στον γαμπρό το δαχτυλίδι του άνδρα το οποίο δεν αναγνώρισε. Ωστόσο στη συνέχεια, αναγνώρισε τη σορό του, όταν την ανέσυραν από τα συντρίμμια.

Το ζευγάρι αναζητούσε η ελληνική ομάδα διάσωσης που βρίσκεται στην Τουρκία, μετά από ειδική άδεια που πήρε προκειμένου να ψάξει ξανά στην περιοχή, αφού σωστικά συνεργεία που είχαν περάσει τις προηγούμενες ημέρες, είχαν ολοκληρώσει τις αναζητήσεις.

Μέλη των ελληνικών σωστικών συνεργείων έκαναν έρευνες με διασωστικό σκύλο στην 6οροφη πολυκατοικία που διέμεναν οι δυο Έλληνες ομογενείς, ενώ πέρασαν και σεισμική κάμερα στα συντρίμμια.

Πρόκειται για τους Έλληνες ομογενείς στην Αντιόχεια, Γιώργο και Νίντα Αντίπα 65 και 62 ετών, τα παιδιά των οποίων ειδοποίησαν ότι αγνοούνται μετά το σεισμό.

Συγκλονίζει η κόρη των Ελλήνων αγνοουμένων: «Θέλουμε τις σορούς τους»

«Δεν ήρθε κανείς, από τη Δευτέρα που ψάχνω» έλεγε νωρίτερα η κόρη των δύο Ελλήνων μιλώντας στο Open.

Το κτίριο ήταν 6οροφο και οι γονείς μου έμεναν στον πέμπτο όροφο. Θα μπορούσαν να τους σώσουν εάν ερχόταν τις πρώτες 24 ώρες, αλλά δεν ήρθε κάποιος. Δεν ακούγεται κάποιος ήχος από το κτήριο, δεν μπορούμε να βοηθήσουμε. Έχουμε ζητήσει από τους διασώστες να έρθουν να μας βοηθήσουν, αλλά δεν έχει έρθει κανένας. Ο πατέρας μου είναι Έλληνας πολίτης και η μητέρα μου έχει τουρκική και ελληνική υπηκοότητα. Ζούσαμε χρόνια στη Συρία με τον πόλεμο επιστρέψαμε στην Τουρκία. Θέλουμε να βρούμε τις σορούς τους».

Ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, νωρίτερα μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε πως κατά παρέκκλιση των πρωτοκόλλων, χθες, Πέμπτη (9/2), μέλη των ελληνικών σωστικών συνεργείων έκαναν έρευνες με διασωστικό σκύλο στην πολυκατοικία που διέμεναν οι δυο Έλληνες ομογενείς…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου