Thursday, 28 March, 2024

Σεισμός, Τουρκία: 2.300 νεκροί. 7ήμερο πένθος κήρυξε ο Ερντογάν

Πάνω από 2.300 νεκροί ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης

Δραματικά αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από το φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη νοτιοανατολική Τουρκία το πρωί, και τη νέα ισχυρότατη δόνηση των 7,7 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή, όσο περνούν οι ώρες.

Οι νεκροί στην Τουρκία και τη Συρία, έπειτα από τη νεότερη επίσημη ενημέρωση από την Άγκυρα (σ.σ. περίπου στις 17:00 ώρα Ελλάδας) έφτασαν τους 2.300. Σύμφωνα με τα ενημερωμένα στοιχεία, 1.541 είναι οι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Τουρκία και 802 στη Συρία.

Εξάλλου, σύμφωνα με την επίσημη υπηρεσία υπηρεσιών διάσωσης της Τουρκίας, μέχρι αυτή την ώρα υπάρχουν τουλάχιστον 7.634 τραυματίες και 2.834 κτήρια έχουν καταστραφεί. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών της Τουρκίας (AFAD), ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Τουρκία ανέρχεται σε 1.541, μέχρι αυτή την στιγμή. Την ίδια ώρα, ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη Συρία ανέρχεται στους 802.

Το SANA αναφέρει 430 νεκρούς σε περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση και η ομάδα «Λευκά Κράνη», επίσημα γνωστή ως Πολιτική Άμυνα της Συρίας, ανέφερε 390 θανάτους σε περιοχές που ελέγχονται από την αντιπολίτευση. Η εκπρόσωπος του OCHA, Μαντεβί Σουν-Σουόν είπε στο Reuters ότι τουλάχιστον 170 κτήρια έχουν υποστεί ζημιές.

Σε επταήμερο πένθος κήρυξε την Τουρκία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λόγω του καταστροφικού σεισμού στη χώρα. Οπως γνωστοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι σημαίες της Τουρκίας θα κυματίζουν μεσίστιες μέχρι τη δύση του ηλίου την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου σε όλες τις αντιπροσωπείες της χώρας.

Η ανάρτηση

«Λόγω των σεισμών που σημειώθηκαν στη χώρα μας στις 6 Φεβρουαρίου κηρύχθηκε εθνικό πένθος διάρκειας επτά ημερών. Η σημαία μας θα κυματίζει μεσίστια μέχρι τη δύση του ηλίου της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου σε όλη τη χώρα μας και σε κτίρια τουρκικών αντιπροσωπειών στο εξωτερικό», έγραψε ο Ερντογάν στο Twitter.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου