Friday, 19 April, 2024

Σερβία: Συνελήφθη διάσημος διευθυντής δραματικής σχολής για βιασμό φοιτητριών

Σερβία: Συνελήφθη διάσημος διευθυντής δραματικής σχολής για βιασμό φοιτητριών
Σοκ έχει προκαλέσει στη Σερβία η σύλληψη του διάσημου ιδιοκτήτη δραματικής σχολής του Βελιγραδίου, Μίροσλαβ Μίκα Άλεκσιτς, ως υπόπτου για σεξουαλική επίθεση σε πέντε από τις φοιτήτριές του το διάστημα 2021-2020, σύμφωνα με την αστυνομία. Δύο από τις κοπέλες ήταν ανήλικες την εποχή της επίθεσης. Ο Άλεκσιτς κρατείται και θα παρουσιαστεί στην Ανώτατη Εισαγγελία στο Βελιγράδι.

Η διάσημη ηθοποιός Μιλένα Ραντούλοβιτς είπε στον Τύπο ότι ο Άλεκσιτς τη βίασε αρκετές φορές όταν ήταν ανήλικη. Μαζί με άλλες κοπέλες που ήταν επίσης ανήλικες, η Ραντούλοβιτς κατήγγειλε τον Άλεκσιτς για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση. Η γυναίκα πρόσθεσε ότι ο διευθυντής της δραματικής σχολής τη βίασε πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2012 όταν ήταν 17 ετών και εκείνος 61. “Ήμουν στη σχολή του για έξι χρόνια όταν με βίασε. Ήμουν 17 χρονών. Δεν έγινε μια φορά. Έγινε αρκετές φορές” είπε η Μιλένα Ραντούλοβιτς στην εφημερίδα Blic, που δημοσίευσε ότι ο ιδιοκτήτης της δραματικής σχολής μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα μετά τις καταγγελίες αρκετών γυναικών. Η αστυνομία θεωρεί ότι υπάρχουν και άλλες γυναίκες που δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση από τον ύποπτο και απευθύνει έκκληση να προσέλθουν στο αστυνομικό τμήμα και να την αναφέρουν.

Ο Άλεκσιτς είναι σκηνοθέτης, παραγωγός, ηθοποιός και διάσημος καθηγητής υποκριτικής τα εργαστήρια δραματικής Τέχνης του οποίου έχουν προσελκύσει περισσότερους από 3.000 νέους.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου