Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αλμπέρτα καθώς η φωτιά έκοψε στα δύο το Φορτ Μακμάρεϊ

Περίπου 1.600 κτήρια έχουν καταστραφεί από τη φωτιά, που έχει κατακάψει περισσότερα από 24.000 στρέμματα. Οι φλόγες έχουν κόψει την πόλη Φορτ Μακμάρεϊ στα δύο, ενώ περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η επαρχία Αλμπέρτα στον Καναδά, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από την Κυριακή παραμένει ανεξέλεγκτη, έχοντας ήδη καταστρέψει 1.600 κτήρια.

Περισσότεροι από 80.000 κάτοικοι έχουν ήδη απομακρυνθεί από τις εστίες τους στην πόλη Φορτ Μακμάρεϊ, η οποία πλέον απειλείται με καταστροφή από την πύρινη λαίλαπα.

Οι κάτοικοι του Φορτ Μακμάρεϊ έσπευσαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, όμως η φωτιά έχει ουσιαστικά «κόψει» την πόλη στα δύο. Περίπου 70.000 άνθρωποι μπόρεσαν να αναζητήσουν καταφύγιο προς το νότο, ενώ άλλοι 10.000 υποχρεώθηκαν να κινηθούν βόρεια, προς τις πετρελαϊκές μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή.

Έως τώρα πάντως δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

Περίπου 250 πυροσβέστες, συνεπικουρούμενοι από εναέρια μέσα, προσπαθούν να προστατεύσουν κρίσιμες υποδομές, όπως τη μοναδική γέφυρα που διασχίζει τον κοντινό ποταμό Αθαμπάσκα και τον Αυτοκινητόδρομο 63, μοναδικό μεγάλο οδικό άξονα που περνά από το Φορτ Μακμάρεϊ.

Η φωτιά έχει υπολογίζεται ότι έχει κατακάψει περισσότερα από 24.000 στρέμματα και ενισχύεται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και υψηλές θερμοκρασίες.

Πέραν της φυσικής καταστροφής, μεγάλη αναμένεται να είναι και η οικονομική ζημιά καθότι η περιοχή του Φορτ Μακμάρεϊ είναι μία από τις μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγές ζώνες στον Καναδά. Πολλές εταιρείες έχουν υποχρεωθεί να διακόψουν τις δραστηριότητές τους και έχουν διατάξει την απομάκρυνση του μη απαραίτητου προσωπικού.

www.skai.gr
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αλμπέρτα καθώς η φωτιά έκοψε στα δύο το Φορτ Μακμάρεϊ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου