Thursday, 28 March, 2024

Σκόπια: Έξαρση παρουσιάζει η covid – Νέα περιοριστικά μέτρα

Αντιμέτωπη με νέα έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού βρίσκεται για ακόμη μία φορά η περιοχή των Σκοπίων, με το Υπουργείο Υγείας

της χώρας να ανακοινώνει για σήμερα 999 κρούσματα και 14 θανάτους. Πρόκειται για τους υψηλότερους αριθμούς κρουσμάτων και θανάτων σε ημερήσια βάση κατά τους τελευταίους μήνες στη μικρή βαλκανική χώρα των δύο εκατομμυρίων κατοίκων.
Η κυβέρνηση της γείτονος, κατά τη διάρκεια της σημερινής της συνεδρίασης αποφάσισε τη λήψη νέων περιοριστικών μέτρων, προκειμένου να αποτρέψει την ραγδαία πλέον αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα.
Από αύριο, 18 Αυγούστου, μόνο άτομα που έχουν να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού με τουλάχιστον μία δόση ή πιστοποιητικό ανάρρωσης από την Covid κατά το τελευταίο 45ήμερο, θα γίνονται δεκτά σε χώρους εστίασης, γήπεδα, συναυλίες, σεμινάρια και άλλες δημόσιες εκδηλώσεις. Το ίδιο θα ισχύει και για την είσοδο σε εμπορικά κέντρα κλειστού τύπου, καθώς και στα γραφεία στοιχημάτων.
Μέτρα για την είσοδο στη χώρα
Από την 1η Σεπτεμβρίου η είσοδος στη χώρα, τόσο για ξένους όσο και για τους πολίτες, θα επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης τις τελευταίες 45 ημέρες ή με την επίδειξη αρνητικού PCR τεστ που έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν από την άφιξή τους στη χώρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Είναι η πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού που η Βόρεια Μακεδονία λαμβάνει μέτρα για την είσοδο στην επικράτεια της.
Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα από την έναρξη της επιδημίας ανέρχεται στις 163.452, ενώ ο αριθμός των θανάτων ανέρχεται στις 5.574.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου